Region: O víkendu proběhla preventivní akce Nepozornost zabíjí

Policisté společně s BESIPem tento víkend na vybraných stanovištích napříč krajem informovali řidiče o této akci. Upozorňovali je na nebezpečí telefonování za jízdy a velmi je překvapilo, když řidiči často říkali, že sami tento nešvar nevidí rádi a za jízdy netelefonují.

dezinfekce

Od zástupce BESIPu obdrželi reflexní vestu s krátkou informací o této kampani a od policie obdrželi alkoholtestr, který v případě potřeby mohou použít, než usednou za volant svého automobilu a rozjedou se.

Statistická čísla jsou v tomto ohledu neúprosná. V Karlovarském kraji od ledna do května letošního roku bylo způsobeno celkem 280 dopravních nehod, jejichž příčinou bylo nevěnování se řízení. Nejedná se pouze o telefonování za jízdy, ale také o ladění rádia, kouření a další činnosti, které řidiče odvádějí od jejich nejdůležitější činnosti, což je plně se věnovat řízení vozidla a sledovat situaci na silnici.

Ze zmíněných 280 nehod naštěstí nedošlo k žádnému úmrtí, ale jedna osoba utrpěla těžká zranění a 24 osob bylo lehce zraněno.

K této akci se policie zase vrátí poslední víkend v srpnu a opět bude řidiče upozorňovat na výše uvedená rizika. Během letních prázdnin budou po celém kraji probíhat různé dopravně bezpečnostní akce.  

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy