Region: Návštěvníci kraje získají finanční příspěvek na ubytování (TV Západ)

Covidová nákaza v letošním roce drtivě dopadá na ubytovací zařízení nejen v Karlovarském kraji. Stát vypomohl lázeňským provozům státními poukazy – vouchery v hodnotě 4000 korun v programu Covid – lázně. Platí do konce letošního roku a získat je může každý tuzemský návštěvník lázní s pobytem o minimální délce šesti nocí a při využití alespoň pěti procedur. Karlovarský kraj pak schválil darovací smlouvu každému, kdo se v kraji ubytuje na 3 až 6 nocí. A to klidně s celou rodinou do počtu pěti osob

dezinfekce

„My jsme se rozhodli, že půjdeme trošku jinou cestou. Připravili jsme program – jsou to finanční dary pro návštěvníky Karlovarského kraje, kteří se tu ubytují min. od tří a max. do šesti nocí s tím, že jim poskytneme za jednu noc 50 % nákladů za ubytování, ale max. 300 korun na jednu osobu. Je možnost podat žádost jednoho člověka plus čtyř dalších lidí. Žádost je možné podat za ubytování v jednom měsíci. Samozřejmě ale lze poté opakovat žádosti o finanční dar. Teoreticky a prakticky to bude vypadat tak, že člověk, který se ubytuje v Karlovarském kraji, absolvuje zde ubytování, kdekoliv, protože tu máme 523 ubytovacích kapacit, tzn. objektů, kde se dá ubytovat, odjede z Karlovarského kraje a poté si stáhne na našich stránkách darovací smlouvu, která je velmi jednoduchá, tu podepíše a odešle na Karlovarský kraj společně s potvrzením o ubytování. My mu následně na jeho účet zašleme finanční částku, která bude odpovídat počtu nocí, které v Karlovarském kraji strávil. Je to pro občany Evropské unie. Projekt bychom chtěli spustit od 1. října s tím, že bychom zkušebně zkusili systém nastavit do konce roku. Rádi bychom na to vyčlenili částku 3 miliony korun. Uvidíme, jak se tento systém osvědčí. Není problém v něm samozřejmě pokračovat. Podstata je, že bychom chtěli právě vykrýt podzimní a zimní měsíce, popř. poté navázat jarní měsíce,“ popsal hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis. 

Možnost získat finanční dar platí pro ubytování ve všech typech zařízení – od kempů, turistických ubytoven až po pětihvězdičkové hotely. Naopak smůlu mají provozovatelé sdíleného ubytování typu Airbnb. Podrobné informace najdete v odkaze na hlavní stránce oficiálního profilu kraje na adrese www.kr-karlovarsky.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy