Region: Nález munice

Policisté z Obvodního oddělení Mariánské Lázně vyjeli v úterý 16. června letošního roku kolem 18. hodiny do obce Drmoul k případu nálezu munice. Tu našel muž na svém pozemku při odkopávání navezené zeminy a následně to oznámil na tísňovou linku 158. Po příjezdu na místo se hlídka spojila s oznamovatelem, který jim nalezenou munici ukázal.

dezinfekce

Policisté místo zajistili a poté si vyžádali příjezd policejního specialisty z pyrotechnické skupiny v Teplicích. Ten určil, že se jedná o prázdnou střelu dělostřeleckého granátu ráže 8,8 cm německé výroby z 2. světové války.

O den později řešili policisté nález munice také na Sokolovsku, konkrétně v lesním porostu v obci Arnoltov. Šestatřicetiletá žena nalezla na procházce předmět připomínající munici, a proto okamžitě volala na tísňovou linku 158. Na místo vyjeli policisté z Obvodního oddělení Sokolov – venkov, kteří poté místo zajistili a vyžádali si příjezd policejního specialisty z pyrotechnické služby v Teplicích. Ten po svém příjezdu určil, že se jedná o hlavici pancéřové pěsti (panzerfaust).

V obou případech pyrotechnik zajištěnou munici odvezl k její následné likvidaci. Při události nebyl nikdo zraněn ani nebyla způsobena žádná škoda na majetku.

PREVENCE:
Policisté v našem kraji velmi často řeší případy nálezu staré munice. Na místo okamžitě vyjíždějí přivolání pyrotechnici, kteří ke každému podezřelému předmětu přistupují se zvýšenou opatrností, aby při manipulaci nedošlo k explozi. Korozí předmětu může dojít k narušení systému pojistek a k výbuchu potom stačí málo. Proto nepodceňujte ani staré a zkorodované výbušniny a jiné předměty. V případě nálezu s nimi v žádném případě nemanipulujte a ihned o nálezu vyrozumte policii. Vyčkejte do příjezdu hlídky a místo nálezu zabezpečte tak, aby se k němu nepřiblížily další osoby. Pokud se nebude jednat o munici, nikdo se na Vás zlobit nebude. Lepší je vždy nález ohlásit, než aby došlo k neštěstí.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 22.06.2020 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy