Region: Na opravy silnic půjde letos navíc 100 milionů

Karlovarský kraj přidá z přebytku rozpočtu z minulého roku 100 milionů korun na opravy krajských silnic, tedy silnic druhé a třetí třídy.

dezinfekce

Jde o první část peněz, které krajská Rada doporučila zastupitelstvu k přerozdělení ze 717 milionů korun, což je rekordní přebytek hospodaření našeho kraje z loňska.

"Odborům krajského úřadu jsme dali čas na to, aby navrhly, jak zbytek rekordního přebytku přerozdělit. Peníze na silnice ale nyní dostaly přednost. Schvalovat je budeme na pondělním zasedání krajského zastupitelstva 17. února. Chtěli jsme, aby krajští silničáři mohli začít s přípravami akcí a mohli třeba už v březnu nebo dubnu začít s opravami. Jinak by museli čekat až na dubnové zastupitelstvo. Na opravy silnic má Karlovarský kraj v rozpočtu na letošní rok už schváleno a vyčleněno 115 milionů korun, dalších 100 milionů získá nyní ze zmíněného přebytku a jsem přesvědčená, že vedení kraje může doporučit částku ještě zvýšit. Na opravy silnic bychom letos mohly opět dostat finance i ze Státního fondu dopravní infrastruktury," sdělila náměstkyně hejtmana pro oblast financí Jana Mračková Vildumetzová.

"Krajští silničáři mají nyní připravené projekty asi za 300 milionů korun. Pokud opravy začnou hned, jak to dovolí počasí, může kraj ušetřit náklady, zakázky uprostřed stavební sezony bývají pak obvykle dražší," doplnil k tématu náměstek hejtmana pro oblast dopravy Martin Hurajčík.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 16.02.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy