Karlovarsko: Kriminalisté dopadli dva dealery drog

Karlovarští kriminalisté úspěšně pokračují v boji s drogovou kriminalitou. V pátek dne 9. října 2020 objasnili dva případy distribuce drog na Karlovarsku, kterých se dopustili dva muži z Karlových Varů.

dezinfekce

V prvním případě měl dvaapadesátiletý muž prodat drogu pervitin nejméně devíti osobám, a to téměř v 380 případech. V několika případech jí měl poskytnout i bezplatně. Prodejem drog se měl od ledna do září tohoto roku obohatit o téměř 170 tisíc korun. Uvedeného jednání se navíc dopustil i přesto, že byl již v minulosti za stejnou trestnou činnost odsouzen.

Obdobně si měl počínat také třiačtyřicetiletý muž. I ten si měl pervitin nejprve obstarat a následně ho prodávat několika osobám. Poskytnout ho měl téměř v 80 případech.

V obou případech provedli kriminalisté také domovní prohlídky, při kterých zajistili různé komponenty sloužící k prodeji drog, ale i sušinu rostlinného původu nebo krystalickou látku. Karlovarští kriminalisté oba muže zadrželi a následně zahájili trestní stíhání. Staršího obviněného muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Mladší muž si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Policejní komisař následně podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obou obviněných mužů do vazby. Ve vazební věznici nakonec skončil dvaapadesátiletý muž. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Mladšímu muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Eva Valtová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 12.10.2020 13:30




0 +
 

Hlavní zprávy