Region: Kraj nakoupí levnější plyn (TV Západ)

Karlovarský kraj ušetří v příštích dvou letech 6 milionů korun za spotřebovaný plyn. Díky nákupu na komoditní burze Power Exchange Central Europe klesne pro vybrané organizace cena z 607 korun za megawatthodinu na 468 korun.

dezinfekce

„Pro naše spotřebitele je to velmi dobrá zpráva, protože se nám podařilo cenu snížit o 139 korun, což v konečném výsledku pro Karlovarský kraj bude znamenat úsporu kolem 6 milionů korun. Jednalo se o samotný úřad Karlovarského kraje a o naše organizace. Celkem to bylo 43 míst, které získala tuto slevu,“ uvedl radní karlovarského kraje Karel Jakobec.

Mezi organizace, které se k nákupu připojily, patří nejenom nemocnice, ale i střední školy nebo například domovy pro seniory. Nejlepší nabídku v rámci aukce předložila a novým dodavatelem zemního plynu se pro příští dva roky stala společnost Pražská plynárenská. 

„Příští rok se do podobné situace dostaneme i v oblasti spotřeby elektrické energii kde určitě budeme soutěžit i s přidruženými obcemi a městy, které budou mít zájem s karlovarským krajem do této soutěže jít,“ dodal Jakobec.

Při předchozím nákupu elektřiny se spojilo 10 měst, která celkem ušetřila přes 40 milionů korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy