Region: Kraj má tři velké projekty v oblasti školství (TVZápad)

Jedním ze tří velkých projektů Karlovarského kraje v oblasti školství je výstavba nového pavilonu Střední školy živnostenské na sokolovském Šenvertu. Nejprve ale bude muset zřizovatel, Karlovarský kraj, vybrat autora projektu.

dezinfekce

"V Karlovarském kraji máme tři velké projekty na vzdělávací instituce. Je to samozřejmě "keramka", je to střední škola živnostenská, novostavba a je to zdravotní škola v areálu Krajské nemocnice, kde se zpracovává studie. Střední škola živnostenská, novostavba, je nový objekt vedle stávající budovy, který umožní výrazně zvýšit kapacitu a komfort studia. V současné chvíli je zpracována a odsouhlasena studie a my jsme schvalovali peníze na projektovou dokumentaci, která by měla být zpracována tento a v polovině příštího roku," přiblížil situaci hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Předpokládaná cena projektových prací včetně autorského dozoru a inženýringu je 20 milionů korun. Přesnou cenu bude Kraj znát po proběhlém výběrovém řízení. Samotná výstavba je podmíněna získáním dotačního titulu. 

"Střední škola živnostenská může být realizována jedině s pomocí externích zdrojů. My se samozřejmě nevyhýbáme spoluúčasti Kraje, ta je nezbytná. Ale máme již vyhlédnuto a žádáno z řady evropských fondů, může to být i kombinace tak, abychom tu finanční částku, která půjde na Kraj, byla co nejnižší," dodal hejtman. 

Areál střední školy získá realizací nového pavilonu nejen potřebné prostory pro výuku, ale také provozní scelení komplexu propojením se stávající historickou budovou. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy