Region: Hasiči zasahovali o víkendu u čtyř desítek událostí

To je bilance hasičů v kraji. Třikrát vyjížděli hasiči k požárům, které naštěstí nenadělaly téměř žádné škody, zasahovali u sedmi dopravních nehod, kdy ve třech případech bylo nutné vyproštění.

dezinfekce

Dne 5.12.2020 vyjížděla jednotka HZS Kraslice na požár chaty v obci Jindřichovice. Požár se obešel bez zranění.  Na místě zasahovaly 4 jednotky hasičů. 

V Ostrově na Karlovarsku hasiči zasahovali v neděli večer, a to u zajištění místa zásahu u objektu se staticky narušenou střešní konstrukcí. Část střešních trámů v neděli spadla na silnici, kde došlo k poškození jednoho dopravního prostředku. Průzkumem místa bylo zjištěno, že i další části dřevěných částí střechy hrozí pádem, a to jak ze strany do silnice, tak z druhé strany, kde je kolejiště. Hasiči ohraničili ve spolupráci s městskou policií prostor, kde hrozí pád dřevěných částí, kolegové - drážní hasiči, zajistili to stejné ze strany kolejiště, navíc se zastavil provoz na koleji nejblíž domu. Majitel objektu by měl v průběhu dnnešního dne zajistit odstranění poškozených částí střešní konstrukce.

Nejčastějším zásahem pak byla technická pomoc, a to spolupráce s ostatními složkami IZS. Během víkendu se kraji zcela vyhnul silný vítr, který přidělal práci kolegům hasičům v ostatních krajích, především na severu.


Zdroj: fb HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy