Karlovarsko: Hasiči od vyhlášení stavu nouze zasahovali u 215 událostí

Poslední dobou je veřejnost informována primárně o úkolech hasičů v souvislosti s řešením šíření nákazy COVID-19. To ale neznamená, že by hasiči nadále nezajišťovali požární ochranu v kraji.

dezinfekce

Od vyhlášení nouzového stavu a především menšího pohybu osob v důsledku nařízené karantény je evidován pokles zásahové činnosti, neznamená to ale, že by hasiči nezasahovali. Nouzový stav byl vyhlášen 15. března. Od tohoto dne zasahovali u 215 událostí.

Jednalo se například o 34 požárů, 13 dopravních nehod, 13 úniků nebezpečných látek, 84 případů technické pomoci a další běžné zásahové činnosti. Kromě toho hasiči zajišťují dle svých materiálních i lidských kapacit distribuci ochranných pomůcek a dalšího materiálu pro ostatní složky IZS, asistují při činnostech na hranicích, zajišťují dopravu pro osoby z repatriace, provádí desinfekce ochranných pomůcek pro kolegy z dalších složek IZS a mnoho dalších činností, které vyplývají z úkolů během řešení aktuální situace. V souvislosti s touto ostatní pomocí je evidováno 59 událostí, kdy na svých fb stránkách hasiči zveřejnili několik fotek ze zásahové činnosti v posledních dnech.

Pro porovnání, v loňském roce ve stejném období evidovali hasiči 246 událostí.



Zdroj: fb HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 31.03.2020 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy