Region: Držitelů Senior Pasů v kraji dále přibývá, roste i počet slev

V měsíci březnu získalo kartu Senior Pas více než 300 dalších seniorů z Karlovarského kraje. Celkem je tak v současnosti na území regionu přes 13600 držitelů karty.

dezinfekce

Karlovarský kraj pro ně i vlastníky Senior Pasů z ostatních krajů ČR připavuje rozšíření sítě místních poskytovatelů slev a výhod a další zajímavé aktivity.

Po registraci se držitelem bezplatného Senior Pasu stávají lidé starší 55 let. Ti mohou získat různé slevy k nákupům v lékárnách, k návštěvám některých muzeí, galerií a památek, ale zvýhodněné nabídky se týkají i cestování, vybraných sportovních zařízení nebo vzdělávání. 

„Stále rostoucí zájem lidí o Senior Pasy nás moc těší, o to víc se budeme snažit přinést nové slevy. Ty jsou v současnosti poskytovány v kraji na 94 místech, ale už nyní pracujeme na dalším rozšíření jejich počtu. Nechali jsme zároveň dotisknout katalogy poskytovatelů, kde jsou všechny slevy uvedeny. Zájemci si je mohou vyzvednout na krajském úřadě, na zhruba dvaceti městských či obecních úřadech, v infocentrech, k dispozici jsou i elektronicky na stránkách projektu,“ uvedl náměstek hejtmanky Petr Kubis. 

I v letošním roce se počítá s dalšími aktivitami, jež budou projekt v našem kraji doprovázet.

„Jednou z nich bude na podzim krajská oslava Mezinárodního dne seniorů, kam zveme nejen držitele Senior Pasů, ale i všechny ostatní obyvatele kraje v seniorském věku,“ vysvětlil Petr Kubis.

Nejvíce slev a výhod se v rámci Senior Pasů v Karlovarském kraji nabízí v oblasti zdraví (22 možností – optiky, lékárny), péče o tělo (16 výhodných nabídek na zajištění a čerpání relaxačních zážitků, masáží, wellness), 18 možností návštěv muzeí, galerií, památek, koncertů, nákupu knih, 12 míst v oblasti cestování a gastronomie, 10 nabídek sportovního charakteru (prodejny a půjčovny sportovního zboží, servis sportovních potřeb, výukové kurzy, plavání). Výhodně lze s kartou čerpat i některé druhy finančních služeb, či se dále vzdělávat. Senioři díky tomu mají možnost zajímavě trávit volný čas, dbát na zdravý životní styl a udržovat kontakt s vrstevníky. Veškeré informace najdou na stránkách Senior Pasů, o zaslání katalogu slev mohou požádat na e-mailové adrese: elena.havova@kr-karlovarsky.cz.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy