Region: Dopravně bezpečnostní akce

Nastalo období, které s sebou nese z pohledu provozu na pozemních komunikacích sníženou viditelnost, a to nejen v noci, ale také přes den. V této souvislosti v rámci prevence k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a ve snaze snížit počet dopravních nehod a jejich následků, proběhla ve dnech 30. listopadu a 4. prosince 2020 v Karlovarském kraji dopravně bezpečnostní akce. Ta byla zaměřena zejména na nejzranitelnější účastníky silničního provozu, kterými jsou například chodci nebo

dezinfekce

Policisté se především zaměřili na kontrolu používání reflexních prvků. Chodci mají povinnost je nosit, pokud se za snížené viditelnosti pohybují mimo obec po krajnici nebo okraji vozovky v místě, které není osvětleno veřejným osvětlením. Z hlediska vlastní bezpečnosti je však samozřejmě dobré využít reflexních prvků všude tam, kde hrozí, že řidič nemá možnost chodce bezpečně rozeznat. Vhodný reflexní prvek pak může zachránit nemalý počet životů. Na trhu je velká škála cenově dostupných reflexních prvků a jako ideální se nabízí například reflexní pásek umístěný na noze nebo ruce směrem do vozovky. Dostatečný je také reflexní prvek, který je už součástí oblečení či batohu a je pro ostatní účastníky silničního provozu dostatečně viditelný. Pestrým oblečením a vhodným reflexním prvkem svou viditelnost zvýšíte až na vzdálenost 200 metrů. V průběhu akce oslovení nemotorizovaní účastníci silničního provozu od policistů dostali dárek v podobě reflexního prvku.

Během akce policisté také zkontrolovali téměř stovku vozidel, přičemž téměř třicet řidičů se dopustilo přestupku. Nejčastějším prohřeškem byl nevyhovující technický stav a nepoužití bezpečnostních pásů. V jednom případě se přestupku dopustil chodec. Obdobné dopravně bezpečnostní akce budou v Karlovarském kraji i nadále pokračovat.

nprap. Eva Valtová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 08.12.2020 13:30




0 +
 

Hlavní zprávy