Region: Během víkendu zkontrolovali policisté tisíc vozidel

V souvislosti s koncem prázdnin a začátkem nového školního roku se také policisté na území Karlovarského kraje zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce, která proběhla o uplynulém víkendu ve dnech 28. – 30. srpna 2020.

dezinfekce

Policejní hlídky se v průběhu akce zejména zaměřily na kontrolu dodržování stanovených rychlostních limitů, způsobu jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, obzvláště při přepravě dětí. Dále se také zaměřily na kontrolu zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči vozidel před a během jízdy, telefonování za jízdy a dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona o silničním provozu. V průběhu akce také policisté pátrali po hledaných nebo pohřešovaných osobách, odcizených vozidlech a věcech.

Během víkendu zkontrolovali celkem 1000 motorových vozidel a zjistili 208 přestupků, přičemž 192 vyřešili pokutou na místě a 16 oznámili příslušnému správnímu úřadu k projednání. I přesto, že počasí cestování nepřálo a skoro neustále hustě pršelo, nejčastějším prohřeškem bylo porušení rychlosti jízdy, a to v 91 případech. Dalšími přestupky byl nevyhovující technický stav vozidel a nepoužití bezpečnostních pásů.


nprap. Eva Valtová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy