Region: Během podzimních prázdnin proběhla akce zaměřená na alkohol, drogy a mládež

Během podzimních prázdnin proběhlo v Karlovarském kraji celorepublikové bezpečnostní opatření „Alkohol, drogy, mládež.“ Opatření bylo zaměřeno zejména na dodržování zákonů o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek a hazardních hrách. Proběhlo ve spolupráci s Městskou policií, Celní správou České republiky, Českou obchodní inspekcí, Hasičským záchranným sborem a Odborem sociálně právní ochrany dětí.

dezinfekce

Hlavním úkolem policistů byla kontrola dodržování zákazu prodeje a podávání alkoholických nápojů osobám mladších 18 let, zjištění případného ovlivnění mladistvých omamnými a psychotropními látkami nebo zda mladiství nehrají na výherních automatech.

Na čtyři desítky policistů během akcí na Karlovarsku, Sokolovsku a Chebsku zkontrolovali 150 osob ve 39 restauracích a klubech, ale i v parcích a dalších místech, kde se často zdržují mladiství a nezletilí. Kontroly odhalily na Karlovarsku tři podnapilé osoby, jednu mladší 15 let a dvě osoby mladší 18 let, z toho dva chlapce a jednu dívku. Jeden z chlapců dokonce nadýchal kolem 1 promile alkoholu. Během bezpečnostního opatření bylo zjištěno 13 přestupků a ve 4 případech souvisely zjištěné přestupky s alkoholem.

Během měsíce října se na problematiku alkoholu a drog zaměřili také preventisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. Ti ve školských zařízeních po celém Karlovarském kraji prováděli preventivní besedy, které byly zaměřeny na alkohol a jiné návykové látky s cílem prohlubovat právní povědomí dětí. Preventisté žákům zejména v 8. a 9. třídách vysvětlovali také nebezpečnost a možná rizika, která přináší užívání alkoholu a drog. 

mjr. Bc. Kateřina Pešková

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy