Projekt pro zaměstnance ohrožené propouštěním se rozšiřuje do celé ČR

Projekt OUTPLACEMENT pro zaměstnance ohrožené výpovědí se rozšíří do celé republiky. Podle informací Úřadu práce ČR okolo 4 tisíc zaměstnanců ve výpovědi dostane možnost získat novou práci. Zaměstnavatelé zase budou moci čerpat příspěvek na nově vytvořená pracovní místa. O rozšíření projektu realizovaného Úřadem práce ČR před časem požádal také hejtman Petr Kubis premiéra Andreje Babiše.

dezinfekce

Do projektu mohou vstoupit zaměstnanci, kteří jsou ohroženi ztrátou zaměstnání z důvodu hromadného propouštění nebo jsou ve výpovědní době, a současně se zaevidovali na úřadech práce jako zájemci o zaměstnání. Určen je též zaměstnancům, kterým končí pracovní poměr dohodou nebo na základě pracovní smlouvy na dobu určitou. Projekt zahrnuje takové aktivity, jako je kariérové poradenství, školení v oblasti pracovního práva či finanční gramotnosti. V neposlední řadě mohou klienti absolvovat i rekvalifikační kurzy, jejichž obsah a složení zohledňují potřeby a požadavky regionálních zaměstnavatelů. Projekt se rovněž zaměřuje na případné nové zaměstnavatele, kteří přijmou propouštěné pracovníky. Mohou získat příspěvky na jejich mzdy v rámci vytvořených pracovních míst a zaměstnance i dále vzdělávat.

„Je to pro nás velmi dobrá zpráva, protože konkrétně v Karlovarském kraji očekáváme v souvislosti s útlumem těžby propouštění ve Vřesové, problematická je také situace v oblasti lázeňství a cestovního ruchu. Proto jsem se obrátil na pana premiéra a jsem rád, že se projekt rozšiřuje na všechny regiony ČR,“ uvedl hejtman Petr Kubis.

O rozšíření projektu také informoval členy záchranného týmu Karlovarského kraje, který řeší současnou situaci v krizových odvětvích. Součástí týmu jsou zástupci Krajské hospodářské komory, Úřadu práce ČR, společnosti Sokolovská uhelná, aktéři z oblasti lázeňství a cestovního ruchu a nově také krajští zastupitelé z celého politického spektra.

Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a probíhá od 1. června 2020. Pokračovat by měl do 30. června 2022. 



Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
05.06.2020 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy