Příští víkend se koná Františkolázeňská 24hodinovka

Ve dnech 9. – 10. listopadu 2019 se uskuteční 11. ročník Františkolázeňské 24hodinovky, jejíž start je stanoven na 12:00 v blízkosti Sadové kavárny ve Františkových Lázních. Poběží se na okruhu dlouhém 1100 metrů v Městských sadech.

dezinfekce

Pořadatelem je Hospic Sv. Jiří, o. p. s., Farní charita Cheb a úžasní dobrovolníci. Stejně jako ve všech předchozích ročnících jde o běžecký hapenning, jehož cílem je si do sytosti užít běh, potkat se s přáteli a přispět na dobrou věc. 

A proč se vlastně bude opět běhat?
Nejen proto, že si na této akci mohou účastníci vyzkoušet hranice svých vzdáleností nebo času, které až dosud považovali za své maximum, ale hlavně proto, že výtěžek ze sbírky, případně ze startovného bude věnován na činnost Hospice Sv. Jiří. Každý účastník 24hodinovky je vítán a je úplně jedno, jestli běží nebo chodí! 

Novinkou 11. ročníku Františkolázeňské 24hodinovky je zapojení ambasadorů, kteří si vytvořili vlastní výzvy a získávají finanční prostředky na činnost Hospice Sv. Jiří. 

První ambasadorkou je Klára Klásková, trenérka, nadšenkyně do běhu, cestování a tance, která se rozhodla podpořit hospic už před samotnou akcí a to realizací čtyř běhů v Plzni. Každý běh byl spojen s piknikem a bylo možno přispět na Hospic v rámci výzvy na portálu darujme.cz nebo do kasičky veřejné sbírky. 
Výzva: https://www.darujme.cz/vyzva/1200992

Druhým ambasadorem je Josef Cupal, básnící běžec, který se po každém svém absolvovaném kolečku v prostoru startu a cíle zastaví a na list papíru napíše čerstvě složenou veršovanou strofu. Vznikne unikátní dílo? Uvidíme na Františkolázeňské 24hodinovce, ale už teď můžete podpořit básnícího běžce na https://www.darujme.cz/vyzva/1201115.

Posledním ambasadorem 11. ročníku Františkolázeňské 24 hodinovky je Světlana Keslová, která se v rámci své výzvy zavázala k uběhnutí 150 km během 24 hodin. Současně se výzvu rozhodlo podpořit i pár umělců a malířů z Chebu i Německa a zúčastnili se malířského sympozia, které se uskutečnilo 8.10.2019 v Chebu. Obrazy, které tady vznikly, jsou připraveny do dražby, která se bude konat 31.10.2019 od 19.00 hodin v Papírně Cheb a veškerý výtěžek se připíše na dárcovský účet pro Hospic Sv. Jiří v Chebu.
Výzva: https://www.darujme.cz/vyzva/1201119

Vzpomenout na Sametovou revoluci a výročí 30 let svobody můžete prostřednictvím meditace, kterou Vás provede Mgr. Lukáš Bujna, farář církve Československé husitské, tajemník plzeňského biskupa Filipa Štojdla a člen správní rady Hospice Sv. Jiří. Meditace se uskuteční 9. 11. od 22:00 v prostoru startu. 

Další novinkou je komunitní stan, ve kterém si budete moci vyzkoušet hospicovou postel, dozvědět se o činnosti organizace Dobrá rodina, zhlédnout fotografie z předchozích ročníků Františkolázeňské 24hodinovky, posedět s přáteli u dobrého jídla a pití. 

"Těšíme se na Vás," zve všechny Tým organizátorů 24hodinovky.


Zdroj: Alena Votavová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy