Potůčky: Na tržnici proběhla další policejní akce

Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje dlouhodobě bojuje proti drogové kriminalitě, a to především v příhraničních tržnicích, které jsou jednou z nejproblematičtějších oblastí.

dezinfekce

 V současné době je výkon služby Policie České republiky rozdělen do dvou úrovní. Předně jsou prováděny jednorázové velké preventivní akce, na nich se podílejí Česká obchodní inspekce, živnostenské úřady a Hasičský záchranný sbor. Při těchto akcích se jednotlivé subjekty zaměřují na oblast dodržování zákonných norem určených pro danou konkrétní oblast např. dodržování povinností vyplývajících ze zákona o požární ochraně, ochranných známkách, apod.

Další taková akce byla uskutečněna dne 19. 7. 2018, a to na tržnici v Potůčkách. Zúčastnili se jí policisté z pořádkové, dopravní a cizinecké policie včetně policisty se psem specializovaným na vyhledávání omamných a psychotropních látek a také orgány České obchodní inspekce a Hasičský záchranný sbor.

Policisté během akce zkontrolovali přes 200 osob, na 70 vozidel a udělili dvě pokuty v dopravě a tři pokuty za to, že neměli cizinci na území České republiky při sobě žádný doklad totožnosti.

I nadále probíhá ze strany Policie České republiky druhá úroveň výkonu služby v těchto lokalitách. Ta spočívá v každodenní přítomnosti uniformovaných složek policie na příhraničních tržnicích a jejich blízkém okolí. Cílem opatření ze strany policie jsou systematické kontroly osob a objektů nacházejících se na těchto tržnicích s cílem předcházení a odhalování protiprávního jednání souvisejícího s držením či distribucí omamných a psychotropních látek.

nprap. Bc. Michal Žáček

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
20.07.2018 18:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy