Otovice: Připravovaný podnikatelský park bude patřit k nejmodernějším v Česku

Připravované zázemí pro podnikání v Otovicích bude patřit mezi nejmodernější zařízení tohoto druhu nejen v České republice, ale i v evropském kontextu. Vyplývá to z dokumentace, kterou česká investiční skupina Accolade, která park připravuje, tento týden předložila krajskému úřadu Karlovarského kraje.

dezinfekce

Komplex bude mimo jiné napojený na cyklostezku, jeho součástí bude park a zejména bude postavený tak, že bude pro svůj provoz potřebovat méně energie a dalších zdrojů, než bývá u srovnatelných zařízení, včetně těch v zahraničí, obvyklé.

„Připravované centrum bude například osvětlené LED žárovkami, zároveň ale nabídne bohatý příděl denního světla díky vyššímu počtu střešních oken; stěny budou nadmíru zateplené a jeho součástí bude řada dalších technologií a stavebních úprav, které zajistí co nejnižší spotřebu energií a dalších vstupů. Připravujeme ho tak, aby v provozu s rezervou plnil požadavky na certifikaci obdobných zařízení stupněm BREEAM velmi dobrý, což jak název naznačuje, je nadstandardně dobrý – a šetrný – výsledek,“ vysvětluje Milan Kratina, CEO a spolumajitel Accolade.

Území na západ od připravovaného komplexu pro podnikání, směrem k jádru obce, projde parkovou úpravou. I díky tomu zabere zeleň bezmála polovinu z celého území.

Společně s výstavbou centra pro podnikání Accolade projektově připravuje také vybudování první fáze obchvatu celých Otovic a přeložky se dočká také ulice K Panelárně. Ta nyní vede přímo pod okny několika rodinných domů; po přeložení ji od bydlení oddělí zelený pruh včetně stromů. Podstatnou část dopravy tu přitom dnes tvoří nákladní doprava z areálu cementárny, kde vyrábí betonové produkty – i tato těžká doprava se přesune na přeložku zainvestovanou skupinou Accolade stranou od rodinných domků.

Základní parametry parku jsou stejné tak, jak je Accolade představila již na začátku letošního roku – chce nabídnout 31 000 metrů čtverečních moderní plochy pro podnikání a základním předpokladem využití centra je internetový obchod s prodejním prostorem a distribucí, předpokládá se také drobná nerušivá řemeslná, strojírenská či elektro výroba, případně menší potravinářský provoz a podobně.

„Teoreticky by zde podle jasných pravidel daných obcí mohlo vzniknout až 670 pracovních míst. V reálném provozu ale bude skutečný počet pracovních míst o dost nižší, protože naši nájemci ve velké míře spoléhají na nejmodernější techniku a musejí být schopni vyrábět a prodávat výrobky s vysokou přidanou hodnotou, aby byli schopní dobře a dlouhodobě zaplatit své zaměstnance v situaci, kdy jich na pracovním trhu není mnoho,“ dodává Jiří Stránský, ředitel pro rozvoj lokalit Accolade.

Stránský také upozorňuje, že místo pro podnikání v Otovicích Accolade nejprve nabídne společnostem, které už v regionu podnikají a hledají nové moderní prostory.

„Budeme rádi, když začneme v horizontu roku 2020. V každém případě zájemce o prostory v Otovicích nejprve představíme vedení obce,“ dodává Stránský.

Skupina Accolade v Karlovarském kraji působí již v Chebu, kde svoje prostory pronajímá eshopu společnosti Tchibo, strojírenské společnosti BWI nebo distribučnímu centru kosmetiky Estée Lauder a servisnímu středisku německé satelitní televize Sky Deutschland provozovaným DHL. Accolade je také nejnovějším hlavním partnerem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.


Zdroj: Jiří Sochor, PR Accolade


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy