Ostrov: V Kulturním domě se uskuteční Cybershow

V úterý 13. 10. 2020 se budou Kulturním domě v Ostrově konat dvě akce s názvem Cybershow. Od 17 hodin bude tato zajímavá interaktivní přednáška určena pro děti a mládež, od 20 hodin bude zvána laická veřejnost, především rodiče, senioři a další zájemci.

dezinfekce

Cybershow je součástí projektu Města Ostrov s názvem Město Ostrov – bezpečně v online prostředí, který je realizován ve spolupráci s Městskou policií v Ostrově a karlovarským spolkem you connected, který se již od roku 2015 specializuje na realizaci vzdělávacích akcí zaměřených na kybernetickou bezpečnost veřejnosti. Projekt finančně podpořil Karlovarský kraj.

Cílem těchto vzdělávacích akcí je naučit veřejnost bezpečnému chování v online světě, poznat rizika a hrozby na internetu a předcházet tak nebezpečí, která zde hrozí.

A co je vlastně Cybershow? Žádné suché teoretické vysvětlování pojmů, jakými jsou například keylogger, ransomware, malware a troubleshooting, ale skutečná show plná názorných ukázek a hackování v reálném čase, přímo před očima účastníků akce. Proč jsou nebezpečné volné wi-fi sítě? Jak dobře ochránit Vaši síť? Kolik práce dá hackerovi proniknout do Vašeho routeru, počítače či mobilního telefonu? Proč antivirus nemusí stačit? Proč a jak by někdo kradl Vaši identitu? To vše vysvětlí a také předvedou přední odborníci v oblasti kybernetiky – hacker Otakar Klepš a specialista na internetové bezpečí Roman Kohout.

Vstup na obě akce je zdarma. Na akci je tedy možné přijít rovnou, bez vstupenky. 

! Aktualizace dne 12.10.2020 !

Již zítra se měla konat akce Cybershow v ostrovském Domě kultury, kam jste byli srdečně zváni. Vzhledem k aktuálním nařízením ohledně koronaviru se ale akce uskuteční pouze online.

Cybershow bude možné sledovat v úterý 13. října 2020 od 17 - 19 hodin na fb stránkách Internetem Bezpečně, dále Město Ostrov, Městská policie Ostrov a Karlovarsko online.



Zdroj: Michaela Kožíšková, you connected


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy