Ostrov: Stavba dětského hřiště jde do 3. etapy

V těchto dnech začne realizace stavby „3. etapy dětského hřiště v ulici Severní, pod Tescem.“ O výstavbě dětského hřiště v těchto místech se rozhodlo na základě žádosti občanů přilehlých domů a také proto, že se v blízkosti zrušilo a odstranilo již dožilé a nefunkční hřiště.

dezinfekce

Umístění dětského hřiště u obchodního domu určitě prospěje i dalším rodičům, které zde mohou své děti s ohledem na jejich věk odložit a jít si v klidu nakoupit. 

Výstavba navazuje na dokončenou 1. a 2. etapu dle studie vytvořené v roce 2018 Ing. Greinerovou. V letošním roce byla vyhotovena projektová dokumentace pro 3. etapu. Prioritou při zadání bylo postavit herní prvky z kvalitního, vandalům odolného materiálu s nadčasovým designem, které budou vyžadovat minimální údržbu.  

V květnu 2020 proběhlo výběrové řízení na zhotovitele stavby. Do výběrového řízení se přihlásili 3 uchazeči. Hodnotícím kritériem nebyla pouze nejnižší cena, ale současně estetické, funkční hledisko a kvalita materiálu. Nejvýhodnější nabídku pro zadavatele podala firma Gartensta Plus s.r.o. s cenou 1 609 524,44 Kč s DPH. Tato firma má dlouholeté zkušenosti s projektováním a budováním dětských hřišť. 

Cílem města Ostrov je dokončit celé dětské hřiště podle studie Ing. Greinerové, kdy nyní dojde k instalaci 2 herních prvků pro nejmenší děti, laviček a dojde k zastínění určitých ploch s lavičkami. Největší změnou však bude vybudování dopadové plochy z pryže. Tím by v budoucnu opět došlo ke snížení nákladů s každoroční údržbou dopadových ploch, což u kačírku, který je na místě nyní, představuje jeho provzdušňování, dosypávání a čištění. Současně odpadne problém s četností sekání trávy. 

Stavba by měla být dokončena v prvním zářijovém týdnu. Na celou stavbu poté naváže výsadba vhodné zeleně, která by měla hřiště částečně odhlučnit a zpříjemnit pobyt na hřišti. 

Město prosí o trpělivost a respektování zábran, které budou v průběhu stavby instalovány okolo celého hřiště.


Zdroj: město Ostrov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy