Ostrov: Senior expres pojede i do K.Varů a Jáchymova

Poté co Městská policie Ostrov dostala dotaci Karlovarského kraje na nákup druhého vozidla pro službu Senior Expres, vedení města uvolnilo další finanční prostředky na rozšíření této oblíbené služby určené seniorům a osobám se zdravotním postižením. Od začátku října tak Senior Expres jezdí s klienty i do nemocnice či na polikliniku v Karlových Varech nebo za obvodním lékařem do Hroznětína či Jáchymova.

dezinfekce

„Od března tohoto roku, kdy jsme nové vozidlo dostali, probíhal zkušební provoz a o novou službu byl čím dál větší zájem,“ uvedl velitel Městské policie Ostrov Radek Sklenář. Městská policie zároveň ve spolupráci s Odborem sociálních věcí as zdravotnictví Městského úřadu v Ostrově a radní Pavlínou Liškovou zorganizovala anketu, aby zjistila, do kterých zdravotnických zařízení potřebují ostrovští senioři jezdit nejčastěji. „Na základě požadavků a praxe jsme upravili pravidla pro provoz Senior expresu. Nově budeme zajišťovat jízdy k lékařům do Hroznětína, dále do sociálních zařízení Radošov a Mariánská,“ upřesnil Radek Sklenář.

Pravidla pro odvoz

Službu lze objednat nejdříve 3 týdny předem a nejpozději 1 pracovní den předem telefonicky na čísle 725 050 375 v p­racovní době od pondělí do pátku od 7:00 do 15:30 hod. Klient nahlásí celé jméno a příjmení a také číslo průkazu Senior expres. Kdo průkaz nemá, musí požádat o jeho vystavení na Odboru sociálních věcí a zdravotnictví (OSVZ) Městského úřadu Ostrov. Jde o bezplatnou službu a k vystavení průkazu je potřebná pouze fotografie žadatele. Klient může zároveň službu Senior expres využít až 20× během jednoho kalendářního měsíce.

Cena za poskytnutou službu:

Tarifní pásmo 1 (Ostrov): 20 Kč

Tarifní pásmo 2 (Jáchymov, Hroznětín): 30 Kč

Tarifní pásmo 3 (Karlovy Vary – nemocnice, poliklinika nám. Dr. Horákové, tržnice – Mariánská, Radošov): 40 Kč

Upozornění – pro třetí tarifní pásmo platí, že tato služba se musí objednat nejpozději týden dopřed, tak aby nebylo vozidlo blokováno v případě nevyužití služby. 

Zdroj: Město Ostrov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy