Ostrov: Ponechal si nalezený telefon

Policistům z Obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře se podařilo dopadnout nepoctivého nálezce mobilního telefonu. Ten měl ztratit čtyřiadvacetiletý muž před restaurací v Karlových Varech.

dezinfekce

Osmadvacetiletý muž z Ostrova ho zde měl nalézt, ale místo odevzdání, si měl nález ponechat. Mobilní telefon měl poté prodat a získané finanční prostředky použít pro vlastní potřebu. Poškozenému muži tímto způsobil škodu ve výši kolem 10 tisíc korun. Policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu zatajení věci. Nyní podezřelému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na jeden rok.

Prevence:
Trestní zákoník uvádí, že ten, kdo si přisvojí cizí věc nikoli nepatrné hodnoty, která se dostane do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude v případě prokázání viny potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti. Pokud se dostanete do podobné situace a naleznete jakoukoliv cennou věc, policie doporučuje danou věc vrátit jeho majiteli. Pokud je majitel neznámý, obraťte se na obecní úřad v místě nálezu či na policii.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 13.07.2020 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy