Ostrov: Nové byty v Myslivně hledají své nájemníky (TV Západ)

Historický objekt Myslivny přímo naproti zámku, kde sídlí Městský úřad Ostrov i s přilehlým parkem, prošel rekonstrukcí a nabízí k pronájmu atypické byty.

dezinfekce

První nájemníci již získali bydlení na adrese Jáchymovská čp. 225, ti další mají šanci v právě probíhajícím výběrovém řízení. 

„Většinou jsou to byty 3+kk nebo 2+kk. Příjem žádostí běží až do 31.10. 2023 s tím, že poslední prohlídka bytů teď proběhla čtvrtého října, ale další prohlídky se samozřejmě ještě uskuteční. Minimální nabídková cena na tyto byty je 150 korun za metr čtvereční s tím, že samozřejmě kdo dá větší nabídku, ten zvítězí,“ uvedla Anežka Štrichelová, referentka bytové agendy. 

Zcela nové byty disponují kromě výhodné polohy také nadstardardními společnými prostory, kamerovým systémem či atraktivním okolím.

„Některé byty jsou tam mezonetové, tzn., že z jedné místnosti prochází do druhé i prostřednictvím schodiště a hezky je tam i to trámoví. Myslím si, že někteří nájemníci by to mohli ocenit,“ přiblížila referentka. 

Výběrového řízení se může zúčastnit každý, město neomezuje nabídku jen na občany Ostrova. 

„Podmínka trvalého pobytu nebo zaměstnání v Ostrově již u těchto bytů není, tzn. zažádat může kdokoliv. Musí tedy splnit podmínky, které jsou stanovené ve výběrovém řízení a v našich zásadách pro nově zřízené a zrekonstruované byty v majetku města Ostrov, to znamená bezdlužnost, dokládá se tam výše příjmů tak, abychom mohli alespoň přibližně vidět, že ten člověk bude mít na to, aby platil to nájemné, dále hradí se tam  3 měsíční kauce před podpisem nájemní smlouvy. A pravdou je, že v nájemních smlouvách máme jako podmínku pro nájemce, že musí v určitém termínu si zde nahlásit trvalý pobyt v tomto bytě,“ dodala Štrichelová. 

Celé znění podmínek a potřebné formuláře najdou zájemci na stránkách města Ostrova na www.ostrov.cz v sekci Odboru sociálních věcí a zdravotnictví. Je také možné přijít osobně nebo zavolat na telefon 354 224 858.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy