Odhalená pěstírna konopí na Sokolovsku

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetileté ženy a šestačtyřicetiletého muže, které obvinili ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

dezinfekce

Úspěšně pokračuje boj s drogovou kriminalitou. Sokolovským kriminalistům se totiž podařilo odhalit další indoorovou pěstírnu konopí. Obviněná dvojice měla pěstovat konopí v rodinném domě v jedné menší obci na Sokolovsku, a to od začátku roku 2018.

V pondělí 23. listopadu 2020 policisté v dopoledních hodinách provedli na základě příkazu soudce Okresního soudu v Sokolově prohlídku rodinného domu a jiných prostor a pozemků. Během té nalezli v domě speciálně upravenou místnost, kde s pomocí chemických přísad, umělého osvětlení a zabudované ventilace docházelo k pěstování konopí.

V rámci prohlídky objektu byly zajištěny čtyři rostliny konopí různého vzrůstu až do výšky přibližně 160 centimetrů. Zajištěno bylo také vybavení zmíněné indoorové pěstírny. Kromě toho policisté zajistili také sušinu rostliny konopí, několik desítek gramů nažloutlé krystalické látky a také finanční prostředky ve výši několik set tisíc korun.

Kromě pěstování konopí měl šestačtyřicetiletý muž také nejméně od konce roku 2019 prodávat drogu pervitin. Tu měl prodávat či zdarma za různé protislužby poskytovat několika lidem. Například osmatřicetiletému muži měl drogu zdarma poskytovat za odvedenou práci ve formě pomoci na opravě domu či údržby zahrady. Drogu měl v několika případech prodat také čtyřiačtyřicetiletému muži z Aše. A právě ten měl k rodinnému domu přijet osobním automobilem značky Volkswagen v době, kdy policisté v místě prováděli domovní prohlídku. Po ztotožnění a následné lustraci policisté zjistili, že čtyřiačtyřicetiletý muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2024. Z tohoto důvodu byl muž převezen na obvodní oddělení, kde mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Obviněné dvojici hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na pět let.


nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy