Odcizená socha pláteníka. Němečtí policisté prosí veřejnost o pomoc

Kriminální policie spolkové země Sasko, vyhlásila prostřednictvím žádosti k Interpolu ve Wiesbadenu, pátrání po odcizeném bronzovém sousoší v hodnotě 22 tisíc Euro. Od 21. prosince do 14. ledna dosud neznámý pachatel odcizil bronzovou sochu „odpočívajícího pláteníka," z pietního místa na hřbitově v německém Neugersdorfu.

dezinfekce

Německá strana v rámci mezinárodní policejní spolupráce požádala policii České republiky, zejména v příhraničních oblastech, o součinnost při pátrání po odcizeném kulturně-historickém díle v hodnotě 22 tisíc Euro.

Ze hřbitova v německé obci Neugersdorf, nedaleko hranice s Českou republikou, odcizil dosud neznámý pachatel, v době od 21. prosince loňského roku do 14. ledna roku letošního, nejprve bronzový batoh a posléze i samotnou sochu pláteníka.

Německá policie případ klasifikovala jako případ zvlášť závažné krádeže, za níž pachateli v případě dopadení a následného odsouzení může hrozit trest odnětí svobody, podle německých zákonů, v sazbě od tří měsíců až do deseti let.

Máte-li informace o odcizeném sousoší nebo o pachatelích, případně víte-li, kde se socha nachází, ozvěte se policistům prostřednictvím bezplatné linky 158 nebo přímo německým policistům na níže uvedených kontaktech a v přiloženém letáku. Případným svědkům přislíbila správa dotčeného hřbitova odměnu ve výši 3 tisíce Euro.

Veškeré informace k předmětné události mohou výrazným způsobem dopomoci k jejímu objasnění.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy