Obce, školy a další organizace mají možnost získat peníze na obnovu zeleně

Do 31. října mají obce, školy a organizace šanci získat až 140 tisíc korun na proměnu svého okolí v zelené oázy. Grantový program Nadace Partnerství a společnosti MOL Česká republika rozděluje již pošesté příspěvky ve výši 1,4 milionu korun, které mají pomoci vrátit zeleň do měst a obcí.

dezinfekce

Cílem výzvy je podpora připravenosti měst a vesnic na výkyvy počasí, sucho nebo sníženou schopnost krajiny zadržovat vodu.

„Skrze tuto grantovou výzvu proto podpoříme projekty, které povedou k obnově a tvorbě přírodě blízkých veřejných míst a stanou se zelenými oázami. Společně tak přispějeme ke zmírnění dopadů změn klimatu na lokální úrovni,“ vysvětlil grantový manažer Nadace Partnerství František Brückner.

Podpora směřuje například na úpravy zelených veřejných prostranství, tvorbu přírodních a komunitních zahrad, výsadbu stromů, zakládání květnatých luk nebo na projekty zlepšující hospodaření s vodou, jako jsou čištění vodních děl, sběr a využití dešťovky nebo na přírodní úpravy potoků či studánek.

 „Za dobu 6 let trvání si Zelené oázy našly v České republice své místo. Doposud jsme podpořili přes sto projektů, mezi které jsme rozdělili více než 8 milionů korun. Spíše než na množství jsme ale hrdí na kvalitu projektů, jejichž kreativita a úroveň zpracování má stále vzestupnou tendenci,“ uvádí Richard Austen, generální ředitel společnosti MOL Česká republika.

Na jeden projekt lze získat od 25 do 140 tisíc korun. Finance mohou lidé využít například na nákup sazenic, nářadí, kůlů nebo pletiva či odborné poradenství. Vítězné projekty budou známy v únoru příštího roku. Podpoření žadatelé se mohou pustit do práce od března do listopadu 2022.

Více informací včetně pravidel pro podání žádosti o grant naleznete na webových stránkách projektu - viz zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
17.09.2021 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy