Novostavba pavilonu A1 chebské nemocnice je hotova

V současné době začala rekonstrukce části budovy B. K 1. červnu letošního roku bylo prostavěno celkem 242,7 milionu korun s DPH z celkové částky 479 milionů korun s DPH určené na stavbu, která je financovaná z rozpočtu Karlovarského kraje s přispěním města Cheb.

dezinfekce

"Jsem ráda, že se daří dodržovat stanovený plán prací a dnes už si dokážeme představit budoucí novou podobu nemocnice. Udělali jsme další krok k dostupnosti kvalitní a moderní péče na Chebsku. Trápí nás ale to, že v současnosti v nemocnici chybí okolo 60 zdravotních sester, proto se snažíme postupně personální situaci zlepšit, a to nejen příspěvkem z krajského rozpočtu, ale také za pomoci náborových příspěvků pro lékaře, sestry a další zdravotníky, které poskytujeme od 1. května. Vyčlenili jsme na ně 3,3 milionu korun," uvedla na včerejším kontrolním dni hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová. 

„Jsem rád a musím poděkovat vedení kraje za obrovskou investici do chebské nemocnice. Zaslouží si ji především pacienti našeho města, ale i přilehlých měst a obcí. Město Cheb se na vybudování této dostavby zavázalo přispět deseti procenty vynaložených celkových nákladů, tj. maximálně však do výše čtyřiceti milionů korun. Pro nově příchozí lékaře i zdravotní sestry máme připravené byty, které jsou prioritně určeny pro tyto profese. V současnosti nám zde chybí okolo šedesáti zdravotních sester,“ sdělil starosta města Cheb Zdeněk Hrkal.  

Po dokončení rekonstrukce středové části pavilonu „B“ vznikne jeden propojený celek, kde bude v prvním podzemním podlaží sekce dětských ambulancí, kuchyně a centrální sklady, v prvním nadzemním podlaží jídelna zaměstnanců a centrální laboratoře, ve druhém nadzemním podlaží centrální operační sály a sterilizace. Třetí nadzemní podlaží obsadí dětské oddělení s kapacitou 20 lůžek a oddělení gynekologie s osmnácti lůžky. V posledním čtvrtém nadzemním podlaží bude porodnice s kapacitou 12 lůžek a novorozenecké oddělení s porodními boxy a porodním operačním sálem.

Stavba skončí v říjnu 2019.

Zdroj:  facebookové stránky Karlovarského kraje
            město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy