Nové Sedlo: Město zasíťuje lokalitu Hornická kolonie (TV Západ)

Město Nové Sedlo po dlouhých letech konečně stojí před realizací plánu na zasíťování a prodej stavebních parcel v lokalitě Hornická kolonie. Jedná se o dvě desítky pozemků pro individuální výstavbu domů venkovského typu na okraji města z prostředků projektu 15 ekomiliard.

dezinfekce

„Touto myšlenkou jsme se zabývali již od roku 2010, protože v územním plánu je to vyčleněno na výstavbu rodinných domků. Mám velikou radost, že se to konečně podařilo, i když je to téměř, dalo by se říci, po devíti letech. Ale je to úspěch a jsme za to moc rádi, že se zasíťuje celé toto území a my můžeme, s radostí bych i řekla, prodat ještě stávajících 14 parcel na výstavbu rodinných domů,“ potvrdila dobrou zprávu starostka města Nové Sedlo Věra Baumanová.

Podle projektu by zástavbou lokality "Hornické kolonie" došlo k revitalizaci území a vznikly by stavební pozemky, které by město mohlo lidem nabídnout jako náhradu za pozemky, které musely ustoupit těžbě hnědého uhlí.

„Zatím se to zpracovává v rámci doupřesnění projektu, ale každá parcela by měla mít kolem tisíc, tisíc dvě stě metrů čtverečních. Což si myslím, že na výstavbu rodinného domku je dostačující. Těch 14 parcel je kolem 15 tisíc metrů čtverečních. A to nepočítám 6 parcel, které mají majitelé již dávno koupené,“ přiblížila Baumanová. 

Ačkoliv je Nové Sedlo průmyslovým městem, tato lokalita se vyznačuje řadou předností bydlení v zeleni.

„Myslím si – za prvé, že je to ve staré části města, kde je pouze zástavba rodinných domků, takže je to velice klidná zóna. Je pravdou, že je to situačně velice pěkně postavené – za zády máte les a je to blízko ke sjezdu na „šestku.“ Takže dostupnost, jak pracovat v Sokolově, v Karlových Varech, je velice příznivá. Nadále i do budoucna - Sokolovská uhelná už nám dala plány k rekultivacím na vnitřní výsypku, kdy do roku 2022 by měl být i ochranný val pro město Nové Sedlo včetně výsadby stromů a následného zatopení celého důlního prostoru do jezera. Takže majitelé do budoucna mohou koukat pěkně do přírody,“ popsala místo starostka. 

Ceny za parcely zatím stanovené nejsou. Jisté ale je, že město pořídí zasíťování lokality velmi výhodně.

„To je velice příznivá zpráva pro město, protože město to nebude stát vůbec nic. Zasíťování těchto pozemků je opravdu v celé režii přes Ministerstvo průmyslu a obchodu. Je to zahlazení důlní činnosti z ekomiliardy, kterou poskytují pro postižené kraje,“ dodala Baumanová.

Město Nové Sedlo si také váží podpory vedení Karlovarského kraje, které v této souvislosti s projektem pomohlo. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy