Nová Role: Další ročník oblíbeného hudebního open-air festivalu Rock iN Roll už v sobotu

V Nové Roli se chystá další ročník oblíbeného hudebního open-air festivalu Rock iN Roll. V sobotu 30. července zahrají na pláži u místního rybníka kapely jako Krucipüsk, Fast Food Orchestra, TH!S s Vojtou Kotkem, The Sidewaves, vystoupí také legendární hudebník Michal Pavlíček a zpěvačka Monika Načeva. Připraven je i bohatý doprovodný program pro děti a nebo ochutnávky piva menších lokálních pivovarů.

dezinfekce

 Multižánrový hudební festival Rock iN Roll se koná už tradičně poslední červencovou sobotu pod širým nebem na pláži u rybníka v Nové Roli. Nabízí hudbu různých stylů a zábavu pro mladší i dospělé návštěvníky. ,,Letos pozvání přijala kapela Krucipüsk, která hraje především hardrock či trash metal  a vrací se k nám už potřetí.  Lidé se můžou těšit i na rytmy ska a reggae v podání  Fast Food Orchestra. Ti k nám zavítají naopak úplně poprvé, stejně jako rocková skupina TH!S s populárním hercem a hudebníkem Vojtou Kotkem. Na akci vystoupí také legendární kytarový mág a skladatel Michal Pavlíček a jedna z nejvýznamnějších zpěvaček české alternativní scény Monika Načeva,“ popsal program ředitel festivalu Jiří Švec. Z Prahy dorazí i symfonicko-metalová skupina Sandonorico a sestavu doplní ještě karlovarské trio The Sidewawes, které se věnuje indie-popu. ,,Odpoledne a večer nám zpestří také umělci na plážové Kaolin stage - DJ Swing Garden s houslistou a hercem Tomášem Havlínkem a DJ FeFe, který jinak hostuje například s hudebním uskupením N.O.H.A.. Ti zajistí zábavu také na následující plážové afterparty," doplnil Švec.

Ještě před samotným festivalem bude na pláži probíhat také Rock iN Roll Dětem – tedy akce pro dětské návštěvníky. ,,Ta je jako vždy zdarma pro všechny - tedy i pro ty, kteří nemají vstupenku na hlavní program - a koná se od 13 do 15 hodin,“ uvedl ředitel. Děti i rodiče zajisté potěší Levoruký Eda a jeho Kujme Pikle Band, kteří tu dokonce pokřtí své nové CD s názvem Tluče bubeníček. Připravena je i loutková pohádka Hluboko v lese a nebo workshop základů nového cirkusu. ,,Také se bude soutěžit o různé drobné ceny, budeme malovat na obličej a dorazí za námi místní dobrovolní hasiči,“ dodal Švec.

Oproti minulým rokům připravil festival novinku v oblasti občerstvení a hlavně nápojů. ,,Nově jsme dali šanci menším lokálním pivovarům. Lidé tak budou moci ochutnat třeba ostrovský Rudohor, chebského Pivního Skauta a nebo rakovnického Bakaláře. Nezapomněli jsme ale ani na ty, kteří si potrpí na klasické plzeňské pivo, to budeme čepovat také," prozradil další z organizátorů Jaroslav Schovánek. 

Festival Rock iN Roll je už tradiční letní hudební akcí v Karlovarském kraji. Koná se už po čtrnácté a jako jedna z mála kulturních událostí v regionu nevynechal ani jedno koronavirové léto. ,,Každý rok jsme bojovali za to, aby vše mohlo bezpečně proběhnout. Předloni jsme dělili návštěvníky do sektorů, před rokem zřídili mobilní testovací místo. A proto jsme opravdu nadšení, že letos už si lidé mohou přijít užít náš festival bez starostí, bez jakýchkoli omezení - zkrátka naplno jako dřív," popsal Švec. Přesto prý sleduje, že návštěvníci se na akce vrací pomalu a vybírají daleko pečlivěji, jaké koncerty navštíví. ,,Mám pocit, že velké festivaly si zpátky svoje fanoušky našly, ale ty méně známé a menší čelí snížení návštěvnosti. A pořadatelům pak docházejí síly, jak můžeme vidět v našem bezprostředním okolí. Jenomže, když jednou přerušíte kontinuitu, je hrozně těžké začít znovu. Za námi naštěstí stáli a stojí naši partneři, kterým tímto moc děkuji. Doufám, že si k nám lidé najdou cestu a podpoří i různé další menší akce, které mají rádi. Zažijí díky tomu jedinečnou komornější atmosféru a zachovají si jí i pro další roky,“ zakončil Švec.  

Dětský program festivalu Rock iN Roll začíná v sobotu 30. července ve 13 hodin. Hlavní program potom v 15 hodin a 30 minut. Vstupenky se dají pořídit přes prodejní síť Ticketstream a nebo přes webovou stránku www.rockinroll.cz. Cena lístku v předprodeji činí 440,- Kč. Na místě bude k dostání za 540,- Kč. Děti do 12 let a ZTP mají vstup zdarma i na hlavní program. Počet vstupenek letos není nijak omezen a vstup do areálu není podmíněn žádnými zvláštními opatřeními. Po vystoupení poslední kapely budou vypraveny festivalové autobusy, které návštěvníky rozvezou do Karlových Varů, Sokolova, Chodova, Božičan,  Děpoltovic, Ostrova, Hroznětína a Nejdku. 

Tereza Švecová

Poznámka redakce pro milovníky pěnivého moku: navštivte pivní lázně, kde každý hotelový pokoj má svou vlastní pípu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy