Německý Continental plánuje propustit 7 150 zaměstnanců!

Německý výrobce pneumatik Continental oznámil propuštění až 7 150 zaměstnanců v rámci úsporného programu. Největší dopad bude v oblasti administrativy, výzkumu a vývoje. Propouštění postihne i český závod v Brandýse nad Labem, ale rozsah zatím není znám a závod v Otrokovicích zůstává nedotčen.

dezinfekce

Jeden z největších světových výrobců pneumatik a automobilových dílů, Continental, oznámil plán na propuštění až 7 150 zaměstnanců. Společnost se sídlem v Německu učinila toto rozhodnutí v rámci nového programu hledání úspor. Již v roce 2023 propustila firma přibližně 5 000 zaměstnanců.

Společnost Continental působí ve 57 zemích po celém světě a zaměstnává celkem cca 200 000 lidí. Nynější program úspor se týká přibližně 3 % zaměstnanců, přičemž největší dopad má mít na oblast administrativy, výzkumu a vývoje.

Informace naznačují, že propouštění se dotkne i českého závodu v Brandýse nad Labem, avšak konkrétní rozsah těchto propouštění zatím není znám. Ovšem zatím nepočítají s propouštěním v závodě v Otrokovicích.

Vladimír Urbánek, zkušený ekonom a zpravodaj v oboru kapitálových trhů, tuto situaci sleduje již přes dvacet let. Podle něj jsou zkušenosti z doby před poslední velkou hospodářskou krizí v letech 2008-2009 důležité pro další vývoj.

Za Continentalovým rozhodnutím se skrývá snaha o úsporná opatření, která mohou zajistit konkurenceschopnost v oboru na globálním trhu. Propouštění je tedy pochopitelným krokem v rámci restrukturalizace firmy a její strategie. Nicméně tento krok může mít dopad na zaměstnanost i v jiných odvětvích českého průmyslu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy