Nabízené mobilní telefony nikdy nedodal. Peníze si ponechal

Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Ostravy, kterého obvinili ze spáchání zločinu podvodu.

dezinfekce

Obviněný měl od března do května letošního roku nabízet na několika internetových portálech mobilní telefony různých značek. Za uvedenou dobu měl mobilní telefon prodávat v šesti případech a po kupujícím měl vždy požadovat platbu předem na bankovní účet. Obviněný od začátku prodeje jednal s vědomím, že slíbené mobilní telefony nedodá a vylákané finanční prostředky si ponechá pro svou potřebu. Nakonec měl „prodejem“ šesti mobilních telefonů, které nedodal, způsobit škodu téměř 50 tisíc korun.

Nyní muži, který byl již v minulosti za obdobný trestný čin pravomocně odsouzen, hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustil za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy