Mikroregion Sokolov-východ pomohl obcím k elektronickým deskám

Zlepšit digitalizaci veřejné správy a pomoci k lepší komunikaci mezi občany a radnicemi mají elektronické úřední desky. Budou stát kolem 2,3 milionu korun a jejich pořízení inicioval Mikroregion Sokolov - východ. Díky mikroregionu se podařilo získat dotaci na osm elektronických úředních desek pro Březovou, Dolní Rychnov, Chodov, Jenišov, Loket, Šabinu a Vintířov.

dezinfekce

Pořízené digitální úřední desky mají velmi dobrý výkon, rychlou odezvou, zaručený nepřetržitý provoz a vyhovují těm nejnáročnějším uživatelským požadavkům. Elektronická úřední deska umožní obci uveřejňovat vybrané dokumenty, pozvánky na kulturní akce, tipy na výlety, zajímavosti z obce, fotografie nebo například zprávy o aktuálních vládních opatřeních.

Intuitivní dotykový panel pak umožní lidem jednoduché procházení mezi zveřejněnými informacemi a přístup na internetové stránky obce.

"Při pořizování bylo myšleno i na zvýšenou ochranu proti vandalismu, aby digitální úřední desky mohly obcím sloužit po dlouhé roky," uvedl předseda mikroregionu Jan Picka.

Pořízení elektronických úředních desek bylo spolufinancováno ze zdrojů Evropské unie, konkrétně Operačního programu Zaměstnanost.

Mikroregiony vznikají kvůli společnému prosazování zájmů obcí a místních komunit s cílem dosáhnout změn. Obce spojuje do mikroregionů především společný zájem na obecném rozvoji území. Do budoucna je v plánu například napojení páteřní cyklostezky na Slavkovský les v Tisové.

"Realizací tohoto projektu bychom završili mnoholetou snahu mikroregionu a obcí Sokolov, Březová a Šabina vybudovat v Tisové lávku a zatraktivnit páteřní cyklostezku podél řeky Ohře a také umožnit její napojení na obce a území na pravém břehu," dodal předseda mikroregionu.



Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy