Mariánské Lázně: Zpronevěřila 250 tisíc

Osmapadesátiletá žena z Mariánských Lázní byla od března roku 2016 do července roku 2019 prokuristkou a současně také správkyní pozůstalosti jednoho z motoristických závodů. Na výzvu správce pozůstalosti měla předat účetní a smluvní dokumenty související s provozem závodu, movitých věcí a také pokladny závodu.

dezinfekce

Následně mělo být zjištěno, že na pokladně závodu chybí finanční prostředky. Obviněná se měla snažit tento schodek dorovnat vložením finančních prostředků na podnikatelský účet závodu, ovšem vložená částka byla menší, než ta chybějící. Obviněná měla navíc opakovaně z účtu provádět neoprávněné výběry a platby, které účetně nedoložila. V několika případech měla peníze použít pro svou potřebu. Kromě toho neměla vrátit movité věci z vlastnictví závodu, které používala v souvislosti s výkonem prokuristky. Jednalo se například o mobilní telefon či sadu zimních pneumatik.

Tímto svým jednáním měla žena způsobit škodu téměř 250 tisíc korun.

Chebští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání osmapadesátileté ženy, kterou obvinili ze spáchání přečinu zpronevěry.

V případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy