Luby: Na podzim má začít stavba nové základny Záchranky (TV Západ)

Výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje v Lubech na Chebsku působí ve zdejším zdravotním středisku od roku 2014. Nevyhovující prostory daly podnět k přípravám zřízení samostatného zázemí.

dezinfekce

"V rámci Strategie rozvoje stanoviště Záchranné služby v Karlovarském kraji je prioritní teď stanoviště v Lubech, které by mělo obsloužit tuto část regionu. My jsme schválili smlouvu k administraci celého projektu, který bude zaštiťovat náš Odbor řízení projektů s tím, že realizace by měla nastat na podzim tohoto roku. V současné chvíli se dokončuje projektová dokumentace, která by měla být hotova v červenci," uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Nová základna vznikne na jižním cípu města. Podle původního plánu se počítalo s tím, že stavba vyjde na zhruba 24 milionů korun. Stavět se mělo dva roky. Hlavním důvodem fungování stanice v Lubech je zkrácení dojezdových časů do lokality, která má okolo 112 km2 a více než 5500 obyvatel ve spádové oblasti s městy a obcemi Plesná, Nový Kostel, Velký Luh či Křižovatka. Kraj zároveň chystá vybudování dalšího podobného zařízení. 

"Tím dalším místem, které se nyní připravuje je Teplá, kde stávající stanoviště je v nevyhovujících prostorech. Jeho úprava do, řekněme, standardní kvality není možná. Proto Záchranka vytipovává vhodnou lokalitu pro obdobnou stavbu stanoviště jako je to v Lubech, na zelené louce," přiblížil hejtman. 

V Karlovarském kraji funguje celkem 13 výjezdových základen Zdravotnické záchranné služby.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy