Loket: Mistrovství světa v motokrosu z pohledu policie

SOKOLOVSKO – V souvislosti s Mistrovstvím světa v motokrosu v Lokti proběhla policejní akce pod názvem „Bezpečná lokalita.“

dezinfekce

Od čtvrtka dne 20. 7. 2017 do neděle 23. 7. 2017 proběhla na teritoriu Obvodního oddělení Policie Loket nad Ohří policejní akce pod názvem „Bezpečná lokalita“. Cílem této akce bylo eliminovat nápad trestné činnosti, porušování veřejného pořádku a dohled nad bezpečností v silničním provozu v souvislosti s konaným Mistrovstvím světa v motokrosu a doprovodných kulturních akcí v motokrosovém areálu a amfiteátru města Loket. Policisté se mimo jiné při dohledu nad bezpečností v silničním provozu zaměřili i na jízdu pod vlivem alkoholu či psychotropních látek. Policejního opatření se zúčastnili i policisté z Oddělení tisku a prevence společně s německým kolegou, kteří se preventivní činností snažili zamezit krádežím osobních věcí návštěvníků, zejména ze stanů, vozidel, přívěsů a karavanů, a to jak v kempech, tak i na parkovištích. Policisté rozdávali letáčky, ve kterých nabádali návštěvníky Mistrovství světa v motokrosu, aby si dávali pozor na své osobní věci a nenechávali ve svých vozidlech cenné věci, které by lákaly případné zloděje.

Opatření se účastnilo několik desítek policistů, zejména ze služby pořádkové, dopravní, kriminální a cizinecké policie. Opatření se účastnili i kolegové ze SRN Plavno.

Během policejní akce policisté řešili dva trestné činy, a to:
- zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečiny výtržnictví a nedovolené ozbrojování, kterého se měl dopustit 66letý cizinec ve čtvrtek dne 20. 7. 2017 v odpoledních hodinách v Lokti, poblíž motokrosového areálu, vystřelil z plynové pistole na dva projíždějící motocyklisty ve věku 21 a 22 let, přičemž mladšího z nich zasáhl do spánku, čímž mu způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Vzduchovou pušku měl opatřenou laserovým zaměřovačem, tj. zakázaným doplňkem zbraně. Za uvedené jednání mu tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na tři roky až deset let,
- krádež věcí a finanční hotovosti, kterého se dopustil neznámý pachatel na parkovací ploše v areálu Motrokrosu po vniknutí do otevřeného zaparkovaného obytného přívěsu, odkud odcizil peněženku s finanční hotovostí přesahující 2300,- Eur, finanční hotovost kolem 2000,- Eur a další osobní věci. Majitelům tak způsobil škodu přesahující 150 tisíc korun.

V sobotu 22. července 2017 pak bohužel došlo při závodě juniorského Mistrovství Evropy v motokrosu v kategorii do 85 ccm (pořádaného v rámci mistrovství světa) k tragické nehodě, která skončila úmrtím nezletilého moldavského jezdce. V současné době probíhá v dané věci prověřování, jehož cílem je zjistit příčiny nehody a dodržení všech bezpečnostních předpisů souvisejících s daným závodem.

Dále pak policisté zjistili 14 přestupků, z toho 9 přestupků v dopravě, za které uložili blokové pokuty. Zajistili 5 osob, z nichž 2 osoby převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Víkendové motokrosové klání navštívilo přibližně 25 tisíc návštěvníků.

nprap. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy