Loket: Během Mistrovství světa v motokrosu proběhne policejní akce Bezpečná lokalita

Ve dnech 20. až 23. července 2017 proběhne v Lokti policejní akce s názvem Bezpečná lokalita, jejímž cílem je eliminace nápadu trestné činnosti, zajištění veřejného pořádku, bezpečnosti osob a dále také bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na pozemních komunikacích v souvislosti s konáním Mistrovství světa v motokrosu a dalších doprovodných kulturních akcí.

dezinfekce

Na opatření se podílejí nejen policisté z Krajského ředitelství Karlovarského kraje, ale také policisté ze Spolkové republiky Německo. S ohledem na stále platný 1. stupeň ohrožení terorismem, který platí pro ČR, byl posílen výkon služby policistů v místě konání Mistrovství světa v motokrosu. Do akce budou nasazeni v denních i nočních hodinách policisté zejména ze služby pořádkové, dopravní, cizinecké a kriminální policie. Němečtí kolegové budou přes den zastoupeni jednou hlídkou ve vozidle a jednou hlídkou na motocyklech. I v nočních hodinách se akce zúčastní německá hlídka.

Dopravní omezení v souvislosti s konáním mistrovství světa v motokrosu
Úplná uzavírka komunikace III/00635 v Lokti - ul. Československé armády (serpentiny) od křižovatky II/209 ulice Nádražní – po křižovatku se silnicí III/2098 Jalový Dvůr - Nové Sedlo - Loučky, z důvodu pořádání sportovní akce Motokros 2017 – závody mistrovství světa Loket, v době od pátku 21.07.2017 - 18:00 hodiny do neděle 23.07.2017 - 18:00 hodiny.
 
Objízdná trasa stanovena následovně, III/00635 Jalový Dvůr – III/2098 Nové Sedlo - Loučky – III/2097 Nové Sedlo - U Porcelánky - MÚK Nové Sedlo – II/209 Loket – Nádražní ul. a zpět, není vhodná pro nadměrnou dopravu. Omezení se netýká vozidel složek IZS, veřejné autobusové dopravy, dopravní obsluhy a vozidel stavby opěrné zdi a RD v daném úseku.

Pro zvláštní užívání komunikace se stanoví různé podmínky, například
• pořadatelé budou mít zřetelné nápisy „Pořadatel“ v reflexních vestách a popř. dalšími reflexními prvky pro řádnou orientaci,
• průjezd uzavírkou bude umožněn pouze složkám IZS, autobusům veřejné hromadné dopravy, dopravní obsluze. Ostatní vozidla budou odkloněna po silnici II/209 Nádražní ul. – MÚK Loket - Nové Sedlo (Exit 142) – možno na D6 (majitelé dálničních kuponů) nebo dále na MÚK Nové Sedlo – III/2097 ul. U Porcelánky – III/2098 Karlovarská ul. – výjezd na Jalový Dvůr – na silnici III/00635 – směr Hory – Jenišov, objízdná trasa není v žádném případě vhodná pro nadměrné náklady,
• autobusy veřejné dopravy společnosti Ligneta – autobusy s.r.o. – pojedou ve stanovené trase, tzn. ul. ČSA se zastávkami Loket „Sokolovna“ posledním spojem v pátek 21/07 2017 v 17:10 hod. na lince ze Sokolova do Karlových Varů – Sokolov, o víkendu nejezdí,
• autobusy společnosti Karlovy Vary, a.s. projedou stanovenou trasou v době uzavírky ve směru Karlovy Vary – Loket – Horní Slavkov a zpět s obsluhou zastávek „Loket Sokolovna“ a „Jalový Dvůr“ bez omezení.

Policisté žádají řidiče, aby respektovali dopravní značení v místě konání mistrovství světa a dbali pokynů policistů a pořadatelské služby.

Na závěr několik preventivních rad pro řidiče a majitele vozidel:
• při odchodu od vozidla raději zkontrolujte, zda jste vozidlo zamkli a nenechali otevřená okénka,
• zkontrolujte také, zda jste na viditelných místech ve vozidle, nenechali vystavené cenné věci jako např. kabelky, peněženky, notebooky apod.,
• rádia a navigace pro jistotu také schovejte – i ty jsou lákadlem zlodějů.

Nebuďte lhostejní, pokud uvidíte podezřelou osobu, která se pohybuje mezi zaparkovanými vozidly, tak přivolejte na místo Policii ČR. Příště může být ohrožen Váš majetek!!!!

nprap. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy