Logistici z Dalovic se zapojili do Světového týdne vzdělávání o penězích

Do tradiční akce "Global Money Week" se koncem března zapojilo 300 žáků Střední logistické školy v Dalovicích. Mezinárodní projekt zaměřený na vzdělávání o penězích a finanční gramotnost si klade za cíl pomoci dětem a mladým lidem pochopit téma osobní prosperity a zdravých finančních návyků.

dezinfekce

„Je pro nás velmi důležité, aby se naši žáci ve světě financí orientovali. Jsme přesvědčeni, že finanční vzdělávání se musí u žáků stále prohlubovat, aby obstáli ve společnosti a uměli se o sebe postarat. Bez základních znalostí finanční gramotnosti se neobejdeme,“ sdělila tisková mluvčí školy Andrea Kovardinská.

V rámci této akce škola uspořádala odborné přednášky s finanční tématikou. Studenti také velmi ocenili interaktivní hru Riskuj, kde porovnávali a rozšiřovali své znalosti z finančního světa. V průběhu týdne se konalo regionální kolo soutěže "Navrhni projekt," které pořádá Eurocentrum pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

„Do tohoto kola postoupily čtyři naše školní projekty. Za velký úspěch považujeme postup do celostátního kola, kam se probojoval projekt Modernizace železniční stanice Kynšperk nad Ohří,“ dodala Andrea Kovardinská.

Akce v rámci projektu škola završila dalším významným úspěchem, a to postupem do celostátního kola v soutěži Finanční gramotnost.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy