Kyselka: Kraj přispěje na záchranu Jindřichova dvora (TV Západ)

Společnost Lázně Kyselka, o.p.s., podala ke Karlovarskému kraji žádost o poskytnutí dotace ve výši 350.000 Kč na obnovu objektu Jindřichova dvora v areálu městských lázní Kyselka, konkrétně na zajištění havarijního stavu věže. Žádost projednala Komise kultury a památkové péče a poskytnutí dotace doporučila.

dezinfekce

"Přispěli jsme v rámci schváleného rozpočtu 350 tisíc korun, a to obecně prospěšné společnosti, která zajišťuje postupnou obnovu. Konkrétně odstranění havarijního stavu Jindřichova dvora v rámci areálu. Předpokládám, že budeme pokračovat v podpoře i v následujících letech stejně jako to bylo v letech minulých," potvrdil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Objekt památkově chráněného domu Jindřichova dvora je součástí areálu městských lázní Kyselka. Dotace bude použita na pokračující práce k odstranění havarijního stavu objektu kulturní památky. Postupně dojde na obnovu zastřešení, hrázdění a fasády, provedení statického zajištění, odvodnění a další stavební práce s tím související. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy