Kynšperk: Opakovaně řídil bez řidičáku a pod vlivem drog

V případě prokázání viny může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

dezinfekce

Dne 11. 2. ve večerních hodinách řídil 24letý řidič osobní vozidlo Toyota na silnici číslo II/212 v Kynšperku nad Ohří, kdy byl zastaven a kontrolován hlídkou dopravní policie. Při kontrole řidiče vzniklo podezření, že řidič řídil vozidlo po užití jiné návykové látky. Na výzvu se proto podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel pozitivní na látky THC. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a na jejich výzvu se následně v lékařském zařízení podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu.

O necelý měsíc později, dne 7. 3. opět řídil 24letý řidič své vozidlo a byl v Kynšperku nad Ohří zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Při dopravní kontrole řidič nepředložil řidičský průkaz. Lustrací policisté zjistili, že ho má od minulé kontroly zadržený. Řidič se na výzvu odmítl podrobit orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Na výzvu, aby se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu, se již podrobil.

Sokolovští dopravní policisté nyní 24letému muži ze Sokolovska sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

nprap. Kateřina Krejčí
20. 4. 2017

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy