Krásná: Obec chce vybudovat přírodní koupaliště

Informace ze zasedání Zastupitelstva města Aše a ze schůze Rady města Aše.

dezinfekce

Poslední řádné zasedání tohoto volebního období se uskutečnilo v divadelním sále Kulturního centra LaRitma. Na programu bylo celkem 22 bodů. Zastupitelé mj. schválili dodatky ke zřizovacím listinám příspěvkových organizací Kulturní centrum LaRitma a Základní umělecká škola Roberta Schumanna. Dodatky souvisejí se změnou sídla základní umělecké školy, která se přes prázdniny přemístila ze Šaldovy ulice do objektu v ulici Kostelní, kde již sídlí KC LaRitma. Objekt má dvě čísla popisná, KC LaRitma, která dosud spravovala celý objekt, bude sídlit a spravovat část objektu s adresou Kostelní 43, a to včetně venkovních prostor, ZUŠ bude do správy a k užívání předána část budovy s adresou Kostelní 42.

Zastupitelstvo města vzalo na vědomí zprávu o stavu a průběhu investičních akcí tohoto roku. V seznamu je celkem 43 akcí již realizovaných či zahájených nebo připravovaných pro následující období, včetně studií a projektových dokumentací. 

Zastupitelé se seznámili se závěrečnou zprávou loni dokončené investiční akce, kterou byla rekonstrukce chodníků v ulicích Šaldova a Janáčkova. Důvodová zpráva mj. uvádí celkovou cenu díla, která činí 11,5 miliónu korun, a záruku stavby do 15. 12. 2022.

Zastupitelstvo schválilo zahájení investiční akce nazvané Park historie Aš („KAPLAN/ka“) a uložilo příslušnému odboru vypsat ještě v tomto roce výběrové řízení na dodavatele stavby, s podmínkou uzavření smlouvy v roce 2019. Jedná se o významnou akci, na jejímž konci má být revitalizovaný park o rozloze cca 4,5 hektaru, včetně zde se nacházejících staveb (např. historický most z roku 1724). Park je situovaný mezi radnicí a Okružní ulicí, jeho obnova se bude realizovat po etapách. Aš na stavbu získalo evropskou dotaci ve výši cca 38 miliónů korun, předpokládaná hodnota stavby je dle DPS 60 miliónů korun.

Zastupitelstvo schválilo prodej 7400 metrů čtverečních pozemků obci Krásná za symbolickou cenu 1 Kč. Obec Krásná o prodej pozemků za tuto cenu požádala ve veřejném zájmu. Jedná se o část rybníku a přilehlých pozemků v Krásné ve vlastnictví města Aše, zbytek vodní plochy patří obci Krásná. Obec chce celý rybník a jeho okolí revitalizovat a vybudovat tu přírodní koupaliště.

Rada města Aše měla na programu mimořádné schůze dohromady šest témat. Jedním z nich byla žádost Osadního výboru Vernéřov, Horní Paseky a Dolní Paseky o čerpání 58 tisíc korun z rozpočtu OV na akci Vernéřovské hraní 2018. Rada města uvolnění částky schválila. Vernéřovské hraní je tradiční akcí se soutěžemi a občerstvením, kterou osadní výbor pořádá na místním hřišti. 

Rada města schválila výsledek výběrového řízení na dodavatele stavby opěrné zdi v Hedvábnické ulici. Smlouva o dílo bude podepsána s vítězným uchazečem, společností Odehnal - Stavo. Cena díla je 2,8 miliónu korun (včetně DPH). Stavba v sobě zahrnuje demolici stávající zdi, která je v havarijním stavu a hrozí její zřícení a výstavbu zdi nové. Realizace proběhne ještě v tomto roce.

Rada města zároveň zrušila výběrové řízení na dodavatele stavby parkoviště pro pečovatelský dům a uložila odboru správy majetku a investic vypsat nové výběrové řízení s termínem realizace v roce 2019. Důvodem ke zrušení této akce je fakt, že z výběrového řízení vyšla cena o cca 800 tisíc vyšší, než bylo vyčleněno v rozpočtu.

Rada města udělila souhlas pro Kulturní centrum LaRitma s účastí ve dvou projektech: Advent Aš – Selb 2018 a Přeshraniční filmové dny Selb – Aš a doporučila zastupitelstvu města schválit příspěvek na předfinancování obou akcí (dohromady se jedná o cca 465 tisíc korun), za podmínky získání dotace z Dispozičního fondu Euregia Egrensis. 


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy