Kraslice: Na Kraslickém setkání se představila čtveřice skupin (TV Západ)

Dechová hudba Horalka uspořádala dvoudenní Kraslické setkání. Sedmnáctý ročník připadl na sobotu 17. června a neděli. Od 14 hodin se v Městských sadech, které hudba spravuje, se rozběhl program 17. ročníku, na který se přišly podívat lidé ze širokého okolí.

dezinfekce

„Já věřím, že se dobře pobavíte, že si odnesete přinejmenším krásnou vzpomínku na dnešní setkání, a že si užijete zábavy, tance a zpěvu. Nezapomeňte na to, že taneční parket je tady pro vás neustále připravený a že nenecháte zahálet. Přeji vám krásné odpoledne, skvělý večer a báječnou zábavu,“ popřál přítomným návštěvníkům starosta města Kraslice Roman Kotilínek.

Sady samotné jsou historickým místem, které se snaží muzikanti v posledních letech obnovit v celé jejich kráse. Od roku kdy patronát nad místem převzali také pořádají toto setkání.

„První zmínka o vzniku městských sadů vzešla v roce 1867, a to z úst Eduarda Schwaba, který se zasloužil o vytvoření zkrášlovacího spolku zde v Kraslicích. Společně s Richardem Dotzauerem získali prostředky na to, aby se něco takhle úžasného mohlo vybudovat,“ prozradila moderátorka Alexandra Müllerová.

Jako první se návštěvníkům představil Orchestr Základní umělecké školy v čele s Františken Stůjem. 

Těleso vzniklo v roce 1993 a na letošní ročník si připravilo pestrou směsici hudby od populární, přes latinu a swing až po taneční. 

„Jak vidíte - věkově jsme všichni už velmi vysloužilí žáci. My to děláme hlavně z toho důvodu, abychom předvedli mladší generaci, jak zní hudební nástroje, zejména dechové. O to nám jde. A zde bych chtěl apelovat na vás na rodiče a přítomné, abyste agitovali, agitovali výuku na dechové nástroje,“ vyzval Stůj.

Škola poskytuje dechové nástroje pro začáteční výuku dechových zdarma. 

V roce 1969 vznikla kapela Veselá čtyřka, která se postupem doby změnila na Malou kapelu Pepy Levého. 

Během odpoledního programu se představily také malé tanečnice DanceDate Reginy Rokové s vystoupením Pavouci.

Hlavním bodem programu pak byla pořadatelská Dechová hudba Horalka. Ta si připravila vystoupení složené převážně z hudby k tanci a populární písně. 

Horalka vznikla již v roce 1958. Její repertoár čerpá převážně z činnosti velikánů české dechovky, jako jsou Karel Vacek nebo Jaromír Vejvoda. K jejím 59. narozeninám obdržela řadu gratulací. Mimo jiné od zástupců města nebo dokonce od dlouholetého kamaráda z Norimberka. Na závěr programu se ještě představila kapela 3J.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy