Kraj výrazně uspoří i v provozu úřadu

Kraj řeší v předstihu propad daňových příjmů, ale úspory našel i v provozu krajského úřadu.

dezinfekce

„Řešení koronavirové krize zasáhlo státní rozpočet a odrazilo se i v rozpočtech jednotlivých krajů. Už nyní se potýkáme s propadem daňových příjmů s předpokladem cca 560 milionů korun. Požádali jsme proto všechny odbory krajského úřadu, aby předložily úspory i ve výdajové stránce rozpočtu. Podařilo se dosáhnout úspory ve výši 90,1 milionu korun,“ vysvětlila exhejtmanka a nyní náměstkyně hejtmana Jana Mračková Vildumetzová.

Krajský úřad ušetří například na nákupech služeb, osobních výdajích, na nerealizovaných akcích pro veřenost, jež se nemohly uskutečnit, a v dalších oblastech.

„I nadále kontrolujeme každou objednávku, fakturu, smlouvu, a to i přesto, že jsou prostředky v rozpočtu již schválené. V žádném případě nebudeme rušit investice, které jsme si naplánovali, ať už jde o pokračování revitalizace Císařských lázní, dokončení stavby operačních sálů v nemocnici Sokolov, o dostavbu nemocnice v Chebu, depozitář krajské knihovny, opravy silnic a mostů i modernizace sociálních zařízení,“ uvedla Jana Mračková Vildumetzová s tím, že v původním rozsahu kraj rovněž zachoval těměř všechny dotační programy v oblasti kultury, sportu, pro města a obce či podnikatele.

„Jsem za to moc ráda, protože naším hlavním cílem je, aby se rozvoj kraje nezastavil a pokračoval dál,“ doplnila.


Zdroj: fb Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy