Kraj vyhlásil veřejnou sbírku na pomoc silně slabozraké dívce

Karlovarský kraj vyhlašuje veřejnou sbírku na nákup osobního automobilu pro rodiče zdravotně postižené Míši, kteří si jej z finančních důvodů nemohou dovolit. Díky němu se bude moci silně slabozraká dívka snadněji dostávat k lékaři, do školy či na kroužky.

dezinfekce

Míša je třináctiletá slečna, která trpí vážným genetickým očním onemocněním, jež nelze bohužel léčit, ani operovat. Se svými rodiči bydlí v Olšových Vratech a všude musí dojíždět autobusem.

„Rodina již aktivně oslovila i jiné nadace, například Konto Bariéry, kde mají založený účet. Aby se podařilo vybrat dostatek finančních prostředků na nákup vozu, rozhodl se pomoci i Karlovarský kraj. Věříme, že lidé nebudou k nelehkému osudu slečny Michalky lhostejní a podaří se vybrat co nejvíce peněz,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Rada Karlovarského kraje odsouhlasila uspořádání veřejné sbírky na dobu neurčitou. Finanční prostředky budou shromažďovány kombinovanou formou, a to prostřednictvím sběracích pokladniček a zároveň lze přispívat i na speciální bankovní účet, jehož číslo je 115-5879320277/0100.

O tom, že díky krajské knihovně bylo otevřelo Konto Bariéry - sponzorský účet pro tuto rodinu jsme vás informovali zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy