Kraj poskytne dotaci na základní vyznačení Krušnohorské Hřebenovky

Celkem 150 tisíc korun získá z krajského rozpočtu Klub českých turistů na základní vyznačení a infrastrukturu Hřebenové trasy Krušných hor – západ. Dotaci schválila Rada Karlovarského kraje na svém jednání v polovině října.

dezinfekce

Jedná se o propojení hřebenových partií českých hor a společné vytvoření nejdelší hřebenové trasy v Čechách, s možností propojení s německou hřebenovou trasou Kammweg. 

Projekt zahrnuje vybudování tras, vybavovacího a informačního systému, odpočinkových míst, zajištění marketingu a další aktivity.

„Jde o jeden z významných projektů rozvoje cestovního ruchu, protože bychom díky němu propojili hřebeny od Aše až po Ústecký kraj. Hřebenovka by sloužila turistům, cyklistům, v zimě běžcům na lyžích, řešila by dopravu, ale zároveň by respektovala zvláště chráněná území a cenné přírodní oblasti. Proto jsme už loni podpořili tuto aktivitu částkou 70 tisíc korun na zpracování studie, která mapovala trasu Krušnohorské Hřebenovky. Letos jde krajská dotace na základní vyznačení, bude třeba vybudovat infrastrukturu, v budoucnu informační systém, odpočinková místa, zajistit marketing,“ popsal hejtman Petr Kubis. 

Návštěvníci hor by měli mít možnost zaparkovat auta na odstavném parkovišti a dostat se k cílům, které si vyhlédli. Připraveno přitom pro ně bude zázemí v podobě možnosti občerstvení či toalet. Projekt kraj zařadil jako podpůrný v rámci svých strategických aktivit a chtěl by na něj v případě možnosti získat peníze z EU. 


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy