Kraj poskytne dotace na opravu památek

Celkem 8 milionů korun půjde letos z krajského rozpočtu na obnovu a využití kulturních památek a památkově hodnotných objektů. Díky dotačnímu programu tak získá finanční prostředky téměř sedm desítek staveb.

dezinfekce

Poskytnutí dotace do výše 200 tisíc korun již odsouhlasila Rada Karlovarského kraje, a přerozdělila tak 2,8 milionů korun. Prostředky získá například kostel sv. Jana Křtitele ve Skalné na opravu omítek, balkonů a schodiště, hrázděný dvojdům v Kraslicích na rekonstrukci stěn a stropů či kostel sv. Michaela v Bochově na renovaci varhan. Dalších 5,2 milionů korun obdrží památky po schválení zastupitelstvem kraje. Mezi ně patří třeba huť v Šindelové, zřícenina hradu Engelsburg v Andělské Hoře nebo pomník F. Schillera v Karlových Varech.

„Zájemci o dotaci mohli své žádosti podávat během listopadu loňského roku. Prostředky získaly projekty, které přispějí k záchraně ojedinělých kulturních památek a těch v havarijním stavu či objektů, které jsou atraktivní z hlediska cestovního ruchu,“ uvedla náměstkyně hejtmanky Daniela Seifertová. Maximální výše dotace pro jednoho žadatele činila 500 tisíc korun. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy