Kraj pomůže Bečovu se zajištěním ordinace praktického lékaře

Karlovarský kraj přispěje Bečovu nad Teplou na opravu ordinace praktického lékaře pro dospělé. Na základě žádosti města o krajskou dotaci na podporu vzniku ordinací praktiků získá Bečov nad Teplou 400 tisíc korun. Udělení dotace ještě musí odsouhlasit krajské zastupitelstvo na svém zářijovém jednání.

dezinfekce

„Na vedení kraje se často obracejí starostové, kteří nemohou sehnat zejména do odlehlejších míst regionu praktického lékaře. Navíc se potýkáme s vysokým průměrným věkem praktiků, kteří za sebe většinou nemají náhradu a hrozí, že se péče o občany stane hůře dostupnou. Proto kraj vyčlenil 1 milion korun na podporu vzniku ordinací a snaží se pomoci obcím, aby pro lékaře mohly vytvořit dobré podmínky a motivovat je k působení v konkrétním místě,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Bureš.

Podmínkou úspěšného čerpání dotace je mimo jiné to, že ordinace praktického lékaře bude v obci fungovat minimálně po dobu 3 let a praktický lékař splní minimální úvazek 10 hodin týdně. Ve stanovené době fungování ordinace není podmínkou, aby během této doby působil v obci stejný praktický lékař.

O dotaci mohou žádat i další města a obce až do vyčerpání celkové vyčleněné částky v tomto krajském programu.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy