Kraj podpoří výstavbu nové lávky ve Starém Sedle

Karlovarský kraj podpoří výstavbu nové lávky ve Starém Sedle. Ze svého rozpočtu vyčlenil částku 1,5 milionu korun. Lávka je v havarijním stavu a dle technické zprávy je nezbytně nutné nahradit ji novou. Stávající lávka proto bude od 1. listopadu zcela uzavřena. ?

dezinfekce

„Jedná se o velmi frekventovanou lávku zhruba na půli cesty mezi Loktem a Sokolovem, která  zajišťuje napojení z cyklostezky Staré Sedlo - jezero Michal na páteřní cyklostezku Ohře. Obec Staré Sedlo úspěšně požádala o dotaci, nicméně vysoutěžená cena výstavby nového mostu je vyšší než dotace, proto oslovila také Karlovarský kraj se žádostí o součinnost a spolupráci. My jsme tuto žádost vyslyšeli, protože bezpečnost pěších a cyklistů, kteří lávku hojně využívají, je pro nás na prvním místě,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.         

Mostní nosné deskové konstrukce budou vyrobeny z oceli a lávka bude bezbariérová. Dojde také k jejímu rozšíření, a to zejména proto, aby se zde mohli bezpečně pohybovat a míjet pěší a cyklisté. Výstavba bude zahájena v roce 2022 s předpokládaným termínem dokončení v srpnu 2022. Celkové náklady za výstavbu nové lávky činí téměř 12,5 milionu korun.   

Lávka nyní bude z důvodu havarijního stavu od 1. listopadu zcela uzavřena.

Cyklisté mohou využít neznačenou objízdnou trasu, kterou naleznou na Cykloportálu Karlovarského kraje.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy