Kraj opět udělí stipendia vysokoškolským studentům

Celkem 2 miliony 16 tisíc korun rozdělí Karlovarský kraj mezi žadatele o krajská stipendia pro vysokoškoláky. V akademickém roce 2020/2021 finance dostane celkem 29 studentů. V minulém týdnu to schválila Rada kraje.

dezinfekce

„Máme radost, že žadatelé zareagovali na navýšení stipendií pro pedagogické a lékařské obory, protože nejvyšší počet žádostí přišel od studentů pedagogických fakult. Právě kvalifikované učitele základních škol, a pak především praktické lékaře a zubaře kraj nejvíce postrádá. Proto jim nabízíme stipendia podmíněná tím, že po ukončení studia budou pracovat přímo v regionu. Původně jsme měli vylosovat ze všech žádostí 25 stipendistů. Vzhledem k tomu, že bezchybně žádost podalo 29 lidí, rozhodli jsme se udělit stipendium všem,“ vysvětlil krajský radní Jaroslav Bradáč.

Z celkové částky bude 744 tisíc korun vyplaceno studentům, kteří žádají o stipendium opakovaně, další 1 milion 272 tisíce korun žadatelům, kteří podali žádost o stipendium poprvé. Studenti vybraných pedagogických a lékařských oborů mohou získat 48 tisíc korun ročně, pokud ovšem splní veškeré podmínky udělení dotace. Roční stipendium pro ostatní úspěšné žadatele z řad vysokoškoláků činí 24 tisíc korun. Informace o pravidlech získání vysokoškolských stipendií najdou zájemci na Školském portálu Karlovarského kraje.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 16.12.2020 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy