Kraj chystá opravu dalších dvou domovů pro seniory

Další dva domovy pro seniory, které spravuje Karlovarský kraj, se dočkají modernizace. Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání odsouhlasila realizaci zadávacího řízení na zateplení Domova pro seniory "Spáleniště" v Chebu.

dezinfekce

O něco blíže k realizaci jsou v Domově pro seniory v Perninku, kde byl již schválen dodavatel na půdní vestavbu, stavební úpravy vybraných pokojů a zázemí kuchyně.

V případě Domova pro seniory "Spáleniště" v Chebu bude za účelem snížení energetické náročnosti zateplena střecha a obvodové stěny budovy. V rámci chystaných stavebních prací dojde i k výměně oken včetně vstupních dveří a vrat. 

„Celý projekt je rozpočtován s částkou 25 milionů korun, ale s tím, že budeme provádět zateplení, tak je předpoklad, že bychom si mohli požádat ještě o dotaci z ministerstva životního prostředí, která by měla činit kolem 5 milionů korun,“ upřesnil hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Domov pro seniory "Spáleniště" v Chebu tvoří dvě spojené budovy, přičemž první část je určena pro ubytovací účely a druhá slouží jako hospodářské zázemí. Ubytovací část je sedmipodlažní, jedno podlaží je technické a v dalších šesti jsou ubytováni klienti. Hospodářský objekt má čtyři podlaží a kromě sídla administrativy domova se zde nachází i kuchyň s jídelnou, společenské místnosti, knihovna, dílny a plynová kotelna. Výměna oken a dveří bude realizována pouze v hospodářské budově, protože ubytovací část objektu je již vybavena novými plastovými okny i vstupními dveřmi.

V Domově pro seniory v Perninku má být hlavním předmětem stavebních úprav vestavba užitných prostor do nyní prázdného podkroví pavilonu B. Soustředěno zde bude provozní zázemí a dostaví se i potřebné schodiště včetně propojovací chodby. Změní se také vnitřní uspořádání domova tak, aby z uvolněných prostor mohly vzniknout zcela nové pokoje, hlavně pak ty jednolůžkové. 

„Co se týče nákladů, samotná stavba by měla podle zakázky stát 18,7 milionu korun s tím, že potom máme připraveny peníze na dovybavení domova. Celá akce by měla být dokončena v listopadu letošního roku,“ dodal hejtman Petr Kubis.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy