Kraj chystá modernizaci mostu v Teplé i křižovatky v Sokolově

V letošním roce čekají silnice II. a III. tříd v regionu desítky oprav a rekonstrukcí. Rada Karlovarského kraje na jednom ze svých posledních zasedání schválila přípravu dvou větších investičních akcí, a sice rekonstrukci nebezpečné křižovatky u čerpací stanice ONO v Sokolově za 20 milionů korun a modernizaci mostu v Teplé za 15 milionů korun.

dezinfekce

V Sokolově je navržena celková přestavba stávající nepřehledné křižovatky ulic Závodu míru a Stará Březovská na kruhový objezd. Partnerem akce je město Sokolov, které se bude realizaci projektu finančně spolupodílet. Pokud vše půjde podle plánu, se zahájením stavby se počítá v říjnu letošního roku - viz zde.

„Město zpracovávalo projekt ve spolupráci s Krajskou správou a údržbou silnic Karlovarského kraje tak, aby v jejich intravilánu věděli, jak to bude vypadat, přizpůsobili si to a bude se podílet samozřejmě rekonstrukcemi chodníků, cyklostezky a dalšími prvky, které k tomu patří. My máme na starosti těleso silnice," upřesnil náměstek hejtmana Karlovarského kraje Martin Hurajčík.

V Teplé čeká původní nevyhovující most o délce zhruba 13,5 metru demolice a na jeho místě bude postaven zcela nový rámový železobetonový most. V rámci realizace projektu dojde nejenom ke zvětšení průtočného profilu, ale most bude doplněn také o oboustranný chodník. Předprojektová příprava je naplánována do října letošního roku, přičemž samotná stavba nového mostu by mohla začít již na jaře příštího roku.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy