Kontrola chatových oblastí a zahrádek na Sokolovsku

V teritoriu Obvodního oddělení Kraslice proběhla ve čtvrtek 20. února 2020 policejní akce „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě a svým sousedům,“ a to v rámci plnění celorepublikového projektu. Akce proběhla v součinnosti odborem služby pořádkové policie, oddělením služební kynologie a skupinou základních kynologických činností.

dezinfekce

Zaměřena byla především na kontrolu chatových oblastí za účelem preventivně působit na majitele chat a zvýšit pocit bezpečí u občanů. Policisté během akce zkontrolovali chaty, zda u nich nedošlo k vloupání či poškození majetku. U každé zkontrolované chaty zanechali kontrolní kartičky s poučením, jak nejlépe ochránit svůj majetek. Celkem zkontrolovali téměř 60 chat a u žádné neshledali žádné protiprávní jednání. Obdobné akce budou pokračovat.

O několik dní později, konkrétně v úterý 25. února, se uskutečnila policejní akce zaměřená na kontrolu rekreačních chatek a zahrádek také v Sokolově. V zahrádkářských koloniích Areál Zdraví, nad Baníkem, Těšovice, Bohemia a Šenvert bylo zkontrolováno přibližně 300 chatek a na dvě desítky zahrádkářů. Cílem této akce bylo také preventivně působit na majitele chat a zvýšit pocit bezpečí u občanů. Ani v tomto případě policisté neshledali žádné protiprávní jednání.

Pro zabezpečení majetku dodržujte těchto pár preventivních rad. Když si je osvojíte a budete je dodržovat, riziko vloupání do Vaší nemovitosti se výrazně sníží.:

Uzavření objektu – vždy, když odcházíte z bytu nebo domu, řádně uzavřete všechna okna a pečlivě uzamkněte dveře, a to i v případě, že máte v plánu se brzy vrátit.

Neupozorňujte na svou nepřítomnost – pokud odjíždíte na delší dobu, řekněte to pouze blízkým, případně osobám, kterým věříte. Na svou nepřítomnost neupozorňujte na sociálních sítích.

Neupozorňujte na své majetkové poměry – nenechávejte doma velké množství cenností a vyšší finanční hotovost, raději vše uschovejte do banky, případně cenné předměty a peníze řádně uzamkněte v trezoru doma.

Na jmenovkách uvádějte množná čísla – na domovní zvonky či poštovní schránky uvádějte svá příjmení vždy v množných číslech bez křestních jmen a dosažených titulů.

Pokud se i přes tyto policejní preventivní rady stanete obětí vloupání, ihned volejte na linku 158. Do domu či bytu nevstupujte, může se stát, že pachatel je ještě uvnitř a může být ozbrojen. Pokud přece jen do domu či bytu vstoupíte, nemanipulujte s předměty a byt neuklízejte, mohli byste uklidit i stopy, které tam pachatel zanechal.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 27.02.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy